Image

Zengun tar in Segulah som ny partner

Bolag Ett av Sveriges snabbast växande byggföretag, Zengun, tar in Segulah som ny partner. Med Segulah som delägare siktar Zengun på en fortsatt stark tillväxt i Stockholm.
Publicerad den 1 Mars 2016

Segulah går in som ny ägare i byggföretaget Zengun genom förvärv av en majoritetsandel av aktierna från dess grundare. Grundarna och övriga nuvarande ägare kommer fortsätta att vara operationellt aktiva i bolaget och förbli stora aktieägare.

Zengun har genom ett systematiskt utvecklingsarbete och mycket kompetenta medarbetare på några få år vuxit till ett entreprenadföretag som konkurrerar om de riktigt stora bygguppdragen på Stockholmsmarknaden. Företaget är för närvarande med i flera stora stadsutvecklingsprojekt i city.

Genom att ta in Segulah som delägare kan Zengun nu fortsätta att utvecklas i snabb takt och ta en ledande roll på Stockholmsmarknaden som växer snabbt inom kommersiella fastigheter, offentliga lokaler och bostäder. Vidare tillför den nya ägarkonstellationen ytterligare finansiella muskler och bidrar till att säkerställa bolagets position som oberoende utmanare till storbyggarna.

– Vi har sökt efter en ägare som kan tillföra nödvändig kunskap för att ta Zengun till nästa nivå och säkerställa bolagets oberoende position på marknaden. Segulah tillför denna kompetens och finansiella muskler till Zenguns redan solida ekonomiska fundament. Det skapar trygghet och rörelsefrihet och möjliggör egna investeringar. Tillsammans med Segulah får vi ett komplett lag i ägargruppen. Nu lägger vi i nästa växel, säger Ulf Jonsson, grundare av Zengun AB.

– Segulah är en stabil, långsiktig och kunnig investerare. Jag ser fram emot att jobba gemensamt med den nya ägargruppen för att ta Zengun till nya höjder. Tillsammans med våra kunder och medarbetare kan vi göra ett bestående avtryck på Stockholmsmarknaden, säger Martin Dahlgren, VD på Zengun AB.

– Zengun har visat anmärkningsvärd tillväxt sedan starten, drivet av en framgångsrik affärsmodell med ett attraktivt värdeerbjudande till sina kunder. Segulah är mycket glada att få bli del av Zenguns unika kultur och vi ser fram emot att utveckla bolaget vidare tillsammans med företagsledningen, säger Henrik Lif, Managing Partner på Segulah Advisor AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bara förlorare på september-börsen

Lista Trots en väldigt positiv avslutningsdag på månaden är det rött över hela brädet för de noterade fastighetsbolagen under september, där vissa bolag fått se kursras på över 30 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen tappade på börsen under september.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige