Image

Zengun rekryterar ny vd

Karriär Martin Dahlgren efterträder Ulf Jonsson som vd för byggföretaget Zengun.
Publicerad den 26 Mars 2015
Martin Dahlgren. Bild: Zengun
Martin Dahlgren.

– Zengun ska vara det självklara alternativet till de stora bolagen. Som uppstickare kan vi vara snabbfotade, hålla ner kostnader och vara mer personliga i vår service. Det har varit en fantastisk resa sedan starten 2009 och med rekryteringen av Martin är vi nu rustade för att ta ytterligare steg i vår utveckling, säger Zenguns nuvarande vd Ulf Jonsson.

Ulf Jonsson var med och grundade bolaget 2009 och har varit vd sedan starten. Han kommer nu att fokusera på att jobba med de stora komplexa byggprojekt som bolaget vunnit på senare tid samt personal- och affärsutveckling.

– Zengun har mycket goda förutsättningar att skörda ytterligare framgångar och det känns roligt och stimulerande att ta steget in i företaget för att bygga vidare på den fina grund som redan är lagd, säger Martin Dahlgren.

Martin Dahlgren tillträder som vd för Zengun den 1 september. Han kommer då närmast från positionen som vd för Besedo, ett tjänsteföretag som erbjuder lösningar inom digital kommunikation. Tidigare har han haft ledande befattningar inom installationskonsultföretaget Energo och Hifab.

Liksom avgående vd Ulf Jonsson och flera andra i ledningen har han också arbetat flera år på Skanska. Han är civilingenjör, utbildad vid Luleå Tekniska Högskola.

Stockholmsbolaget Zengun har sedan starten 2009 vuxit från 0 till 800 miljoner kronor i omsättning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige