Image
Finska Capman gör sitt andra svenska förvärv genom att köpa fastigheten Bladet 3 i Bergshamra av Vasakronan.
Finska Capman gör sitt andra svenska förvärv genom att köpa fastigheten Bladet 3 i Bergshamra av Vasakronan. Bild: Vasakronan

Finska Capman i sitt andra Sverigeförvärv

Transaktioner För ett och ett halvt år sedan gjorde finska Capman Real Estate sin första affär i Sverige när man köpte Pfizers svenska huvudkontor i Sollentuna. Nu köper man en kontorsfastighet i Bergshamra för 630 miljoner kronor.
Publicerad den 14 April 2014
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius.

Det är Vasakronan som säljer kontorsfastigheten Bladet 3 i Bergshamra till Capman Nordic Real Estate Fund.

Affären görs i bolagsform och köpeskillingen är beräknad utifrån ett underliggande fastighetsvärde om 630 miljoner kronor.

Bladet 3, mer känt som If-huset, är belägen utmed och över Bergshamraleden i Bergshamra, Solna. Fastigheten består av fyra sammanlänkade kontorshus och den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 31 700 kvadratmeter. Byggnaden uppfördes 1986 och rymmer i huvudsak kontor men även restaurang, garage, motionshall och datorhall.

- Vasakronans bestånd i Solna är koncentrerat till några få relativt sammanhållna arbetsplatsområden som vi framöver kommer att fokusera på och investera i. Bladet 3 ligger inte nära några av våra andra fastigheter och därför väljer vi att sälja, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Capman Nordic Real Estate Fund tillträder fastigheten den 6 maj.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige