Image
Anna Reuterskiöld och Pär Tängerstad.

Atell gör entré på marknaden – så vill man fortsätta växa

Bolag Anna Reuterskiöld och Per Tängerstads nya bolag Atell gör entré på marknaden genom förvärvet av en hotell- och kontorsfastighet i Hagaparken tillsammans med Capman. Anna Reuterskiöld berättar för Fastighetssverige om affären med Capman och möjligheten till ytterligare samarbete med bolaget, vilken roll man ser sig ta i framtida affärer, starten för Atell och vilka som blir bolagets viktigaste uppgifter framöver.


Capman köper historisk byggnad i Hagaparken.

Capman köper hotell- och kontorsbyggnad i Hagaparken

Transaktioner CapMan Real Estate förvärvar ett landmärke i form av en hotell- och kontorsfastighet belägen i Hagaparken i Solna. Affären görs tillsammans med Atell.


Ilkka Tomperi.

Capman värvar toppnamn

Bolag Ilkka Tomperi återvänder till Capman och börjar som operativ direktör för Capman Real Estate.


Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet.

Capman säljer ikonisk byggnad i Carlsberg-distriktet

Transaktioner Kontorsbyggnaden, belägen i stadsdelen Carlsberg i hjärtat av Köpenhamn, säljs till tyska familjeägda THI Investments.


Serneke säljer hyresrättsprojekt i Örebro till Capman.

Serneke säljer hyresrättsprojekt i Örebro

Transaktioner Serneke säljer bostadsprojektet Söderläge i stadsdelen Tamarinden i Örebro till Capman. Försäljningspriset för de 139 hyresrätterna uppgår till cirka 314 miljoner kronor.


Per Tängerstad och Anna Reuterskiöld.

Lämnar Capman för att starta nytt bolag: "Kommer fortsätta samarbeta"

Bolag Efter elva respektive åtta år lämnar Per Tängerstad och Anna Reuterskiöd Capman för att starta egna bolaget Atell. Per Tängerstad berättar för Fastighetssverige hur beslutet fattats, vad bolaget ska ägna sig åt samt att skiljas som vänner men fortsätta samarbeta med Capman.


Heron City

Serena Properties köper Heron City

Transaktioner Serena Properties har förvärvat Heron City i Kungens Kurva. Säljare är ett joint venture ägt av Capman, Varma och Cavendo. Tillträde skedde den 1 april 2022.


Kontorsfastigheten Lybeck 2 byter ägare från Capman till Areim

Areim köper kontorsfastigheter i Stockholm av Capman

Transaktioner Areim förvärvar kontorsfastigheten Lybeck 2 och den intilliggande fastigheten Ladugårdsgärdet 1:51 på Tegeluddsvägen i Stockholm av Capman. Totalt rör det sig om cirka 29 000 kvadratmeter uthyrningsbar area som Areim ska utveckla och modernisera med målsättningen att bidra till att stadsdelen kring Värtahamnen och Gärdet blir mer attraktiv och levande.


Anna Reuterskiöld, chef för Capman Real Estate Sverige.

Capman siktar brett – så vill de investera i sina fonder

Bolag För Fastighetssverige berättar Sverigechefen Anna Reuterskiöld mer om det senaste förvärvet i Göteborg, hur man vill växa fonderna framöver och varför kontorsförvärv kan bli ännu mer intressant under 2022.


Capman förvärvar lager nära Göteborg.

Capman förvärvar lager nära Göteborg

Transaktioner Capman Nordic Property Income Fund har förvärvat ett lager nära Göteborg, en affär som ytterligare stärker fondens exponering mot lätta industritillgångar.


Capman köper en industrifastighet i Köping.

Capman köper industry i Köping

Transaktioner Capman Nordic Real Estate Fund III genomför sale and leaseback-affär.


Capman köper i Häggvik.

Capman köper kontor i Häggvik

Transaktioner Capman Nordic Real Estate III Fund har köpt en kontorsfastighet i Häggvik, norr om Stockholm, från Centria.


Anna Reuterskiöld.

Capman köper i Västberga

Transaktioner Capman Nordic Real Estate III Fund köper en portfölj med tre kontors- och blandfastigheter i Västberga i södra Stockholm av Wäsö Fastigheter.


Fabege säljer Sadelplatsen i Solna.

Fabege säljer nästan tomställd fastighet i Solna

Transaktioner Fabege säljer fastigheten Sadelplatsen 1 i Solna till Capman för 260 miljoner kronor.


Henrik Saxborn.

Castellum köper kontor i Helsingfors

Transaktioner Castellum köper ett kontorshus i Helsingfors av Capman för 23,7 miljoner euro.


Mika Matikainen, managing partner på Capman Real Estate.

Capmans tredje fond blir den största hittills

Bolag Capman har genomfört en första stängning i CapMan Nordic Real Estate III fund med 313 miljoner euro i equity från nordiska, europeiska och amerikanska institutionella investerare.


Anna Reuterskiöld.

Capman utser Anna Reuterskiöld till ny Sverigechef

Bolag Capman utser Anna Reuterskiöld till ny partner och chef för fastighetsverksamheten i Sverige.


Sara Östmark.

Stenvalvet köper skolfastighet av Capman i Stockholm

Transaktioner Stenvalvet förvärvar tomträtten Skutkrossen 17 av Capman Real Estate. Fastigheten om cirka 12 000 kvadratmeter i västra Stockholm förhyrs till största delen av utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. I lokalerna bedrivs grundskola för årskurs 4-9.


Per Tängerstad, partner på Capman Real Estate, om polisens etablering i Capmans fastighet på Vintergatan 19 i Eskilstuna.

Efter polis-kontraktet – så kan Capman fylla övriga vakanser

Uthyrning Med Polisen och Assa Abloy som säkrade hyresgäster i den stora fastigheten på Vintergatan 19 i Eskilstuna letar nu fastighetsägaren Capman efter ytterligare hyresgäster att fylla de sista 20 000 kvadratmetrarna med. Fastighetssverige berättar mer om hur Capman jobbar med vakanserna.


Polisen tecknar avtal om att hyra 30 000 kvadratmeter i Eskilstuna.

Capman hyr ut 30 000 kvadratmeter till Polisen

Uthyrning Capman har tecknat avtal om att hyr ut 30 000 kvadratmeter till Polisen i den nya polisstationen man utvecklar i Eskilstuna.