Image
Heron City
Heron City Bild: Newsec

Serena Properties köper Heron City

Transaktioner Serena Properties har förvärvat Heron City i Kungens Kurva. Säljare är ett joint venture ägt av Capman, Varma och Cavendo. Tillträde skedde den 1 april 2022.
Publicerad den 1 April 2022

Heron City är ett handels- och upplevelsecentrum byggd 2001 och omfattar 49 000 kvadratmeter uthyrbar area. Fastigheten har ett femtiotal hyresgäster, där de största utgörs av Filmstaden, följt av MIO, MediaMarkt, XXL och Willy:s. I fastigheten finns även Padel United med nio nybyggda padelbanor, SATS träningscenter och ett tjugotal restauranger.

Förra veckan tillträdde Serena även fem fastigheter som bolaget förvärvde från WasaGroup i Vasa, Finland och tidigare i år köpte bolaget en Rusta-butik med tillhörande byggrätter, även den i Vasa.

Totalt värde på de nyförvärvade fastigheterna uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor.
– Vi är väldigt glada över att få möjligheten att förvärva ett så välkänt landmärke som Heron City. Med tanke på områdets omfattande omdaning med Förbifart Stockholm, Spårväg Syd samt stora mängder kommande bostäder ser vi att framtiden för Heron City är exeptionellt intressant. Efter förvärvet är nu för första gången fastighetsvärdet på Serenas svenska portfölj lika stort som den finska portföljen. Vi fortsätter förstås sökandet efter fler intressanta investeringsmöjligheter, säger Marc von Melen, vd för Serena Properties AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige