Image
Port 73.

New Property får uthyrningsuppdrag i Väsby centrum och Port 73

Uthyrning New Property har fått uppdraget från Niam och Cavendo att sköta uthyrningen och att utveckla butiksmixen i Väsby centrum och Port 73. Tillsammans äger och förvaltar Niam och Cavendo fastigheterna och menar enligt ett pressmeddelande att man ser fram emot att stärka deras attraktionskraft ytterligare.


Översiktsvy över den stadsutveckling som nu presenteras för Södra Häggvik.

Planer för ny stadsdel i Södra Häggvik

Bostäder Planerna på att förvandla området vid Häggviks stations nya entré i Södra Häggvik, Stansen 1, till moderna stadskvarter presenteras nu av Cavendo, utvecklingspartner åt ägaren LaSalle Investment management, tillsammans med Sollentuna kommun. Detaljplanearbetet omfattar cirka 900 lägenheter, livsmedelsbutik, två förskolor och en ny stadsdelspark. Planen går nu ut på samråd som bland annat omfattar öppet hus 16 maj där planerna förevisas.


Corem har tecknat hyreskontrakt med den danska kedjan Normal i Globen Shopping. Dessutom har Normal tecknat ytterligare avtal om nya butiker med Niam och Cavendo på utvalda handelsplatser.

Normal på offensiven – växer med flera butiker hos trio

Uthyrning Corem har tecknat ett femårigt hyreskontrakt med den danska butikskedjan Normal i gallerian Globen Shopping, något som för Normal innebär en nyetablering i området. Dessutom har Niam och Cavendo, som tillsammans äger och utvecklar en portfölj bestående av åtta centrumfastigheter i Stockholmsområdet och Gävle, tecknat avtal med Normal om etablering av ytterligare fyra butiker.


Heron City

Serena Properties köper Heron City

Transaktioner Serena Properties har förvärvat Heron City i Kungens Kurva. Säljare är ett joint venture ägt av Capman, Varma och Cavendo. Tillträde skedde den 1 april 2022.


CBRE får förvaltningsuppdrag i Kungens Kurva

Bolag Heron City ägs av CMCV som är samägt av Capman Nordic Real Estate, Varma och Cavendo. Köpcentrumet omfattar 49 000 kvadratmeter.


Här är senaste årets största retailaffärer

Handel Här är de fem största transaktionerna inom handelssegmentet från oktober 2015 till och med september 2016.


Niam säljer Heron City för 930 miljoner

Transaktioner Niam avslutar sin fjärde fond och säljer köpcentrumet Heron City för 930 miljoner kronor till ett bolag samägt av Varma, Capman Nordic Real Estate och Cavendo.


Genombrottsaffär för Cavendo i Helsingfors

Bolag Det nystartade bolaget Cavendo är rådgivare när AMF etablerar sig på Helsingfors kontorsmarknad tillsammans med finländska pensionsbolaget Ilmarinen.


AMF i ny finsk miljardaffär

Transaktioner För en vecka sedan gick AMF in i Finland via en miljardinvestering i handelsfastigheter. Nu tar man ytterligare ett steg genom en affär värd cirka två miljarder kronor.

Genombrottsaffär för Cavendo i Helsingfors

Bolag Det nystartade bolaget Cavendo är rådgivare när AMF etablerar sig på Helsingfors kontorsmarknad tillsammans med finländska pensionsbolaget Ilmarinen.