Image

Niam hyr ut i Hansa city

Uthyrning Niam hyra ut till Jula och Lager 157 i Hansa city i Kalmar. Samtidigt omförhandlar man hyresavtalet med City Gross.
Publicerad den 31 Oktober 2016

Jula hyr cirka 3 100 kvadratmeter och Lager 157 cirka 1 700 kvadratmeter i fastigheten Alhagen 3 i Hansa city. Båda avtalen löper på tio år och butikerna kommer att öppna under andra kvartalet 2017.

– Vi är väldigt nöjda med att ha skapat ett nytt långsiktigt samarbete med City Gross och hälsar samtidigt Jula och Lager 157 välkomna till fastigheten. Genom att tillföra nya starka handelskoncept till fastigheten hoppas vi kunna stärka fastigheten och handelsplatsen ytterligare. Fastigheten är nu fullt uthyrd, säger Victor Wettergren, Fund Manager på Niam.


– Vi omlokaliserar vår butik i Kalmar till Hansa city och kommer att kunna erbjuda våra kunder en lättillgänglig butik i ett väldigt starkt handelsområde, säger Jonas Bröthlin, etableringsansvarig på Jula.

– Vi har under en längre tid haft planer på att etablera oss i Kalmar och ser nu med stor tillförsikt fram emot att öppna vår nya butik i Hansa city, säger Jonas Ivarsson, marknadsansvarig på Lager 157.

City Gross kommer att hyra cirka 10 000 kvadratmeter i fastigheten och hyresavtalet löper på tio år.

– City Gross är sedan tidigare väldigt nöjda med etableringen i Hansa city och kommer nu att anpassa stormarknaden fullt ut till vårt senaste butikskoncept, säger Johan Johnsson, vd för Bergendahls Food som äger och driver City Gross.

P&E Fastighetspartner förvaltar fastigheten för Niams räkning och har i samarbete med Newsec Asset Management och Niam förhandlat avtalen med hyresgästerna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige