Image
Heron City

Serena Properties köper Heron City

Transaktioner Serena Properties har förvärvat Heron City i Kungens Kurva. Säljare är ett joint venture ägt av Capman, Varma och Cavendo. Tillträde skedde den 1 april 2022.


Marc von Melen.

Serena och Trophi köper handel i Sverige och Finland

Transaktioner I två separata transaktioner köper Serena Properties (ägt av Balder och Varma) fyra handelsfastigheter med lågprishandel och dagligvaror i Sverige och Finland för totalt 650 miljoner kronor. Samtidigt köper Trophi två finska fastigheter i samma affär.


Fabriksparken i Sundbyberg.

Aros- och Varma-JV köper i Sundbyberg

Transaktioner Aros Bostad har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om förvärv av fastigheterna Sundbyberg Tråden 1 och 2 i centrala Sundbyberg, med avsikt att utveckla cirka 180 nya bostäder uppdelade på två bostadsrättsföreningar.


NCC säljer till Varma.

NCC hyr ut stort och säljer i Finland

Transaktioner NCC har tecknat ett långt hyresavtal om cirka 10 000 kvadratmeter med företaget Trimble Solutions Corporation i ett nytt kontorsprojekt i Hatsina, Esbo, Finland. NCC har vidare tecknat avtal med pensionsförsäkringsbolaget Varma om försäljning när projektet är färdigt.


Balder köper majoriteten i Serena

Bolag Balder köper Ratos andel – 56 procent av aktierna – i Serena Properties som äger 21 handelsfastigheter i Finland.


CBRE får förvaltningsuppdrag i Kungens Kurva

Bolag Heron City ägs av CMCV som är samägt av Capman Nordic Real Estate, Varma och Cavendo. Köpcentrumet omfattar 49 000 kvadratmeter.


Nordika köper kontorsportfölj i Helsingfors

Transaktioner Nordika har köpt tre kontorsfastigheter i Helsingfors från Varma och Tristan Capital.


Här är senaste årets största retailaffärer

Handel Här är de fem största transaktionerna inom handelssegmentet från oktober 2015 till och med september 2016.


Niam säljer Heron City för 930 miljoner

Transaktioner Niam avslutar sin fjärde fond och säljer köpcentrumet Heron City för 930 miljoner kronor till ett bolag samägt av Varma, Capman Nordic Real Estate och Cavendo.


Serena tillträder portfölj i Finland och ser nya förvärvsmöjligheter

Transaktioner Serena Properties tillträdde den 27 januari en fastighetsportfölj bestående av 22 handelsfastigheter i Finland, tidigare ägda av pensionsförsäkringsbolaget Varma.


Holländare köper för fem miljarder – största affären i Finland i år

Transaktioner Holländska APG köper 22,8 procent av det privata finska bostadsbolaget Sato. Säljare är pensionsbolaget Varma. Värdet i affären uppgår till fem miljarder kronor.


Aros Bostad reser 600 miljoner till nytt bolag

Bolag Aros Bostad har etablerat ett nytt samarbetsbolag för bostadsutveckling. Bolagets investeringsvolym uppgår till två miljarder kronor.


Varma ökar i Atrium Ljungberg

Bolag Det finska pensionsbolaget Varma ökar sitt innehav i Atrium Ljungberg.