Image

Serena tillträder portfölj i Finland och ser nya förvärvsmöjligheter

Transaktioner Serena Properties tillträdde den 27 januari en fastighetsportfölj bestående av 22 handelsfastigheter i Finland, tidigare ägda av pensionsförsäkringsbolaget Varma.
Publicerad den 1 Februari 2016

Förvärvet offentliggjordes 20 november 2015 och köpeskillingen för 100 procent av bolaget uppgår till 191,5 MEUR (närmare två miljarder kronor).

Serena Properties är specialiserat inom handelsfastigheter i Norden. Den finska portföljen är både väldiversifierad och har långa hyresavtal med högpresterande handelsaktörer inom såväl dagligvaruhandel som sällanköpshandel.

– Den initiala portföljen är stabil med tydlig utvecklingspotential och utgör en bra plattform för att fortsätta växa Serena Properties. Vi utvärderar kontinuerligt nya affärsmöjligheter för bolaget både i Finland och övriga Norden, säger Marc von Melen, vd för Serena Properties.

Redito förvaltar bolaget och har tillsatt ett nordiskt team med fokus på såväl förvaltning och förädling av den befintliga fastighetsportföljen som att utvärdera nya förvärvsmöjligheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY