Image

Serena köper sin första fastighet i Sverige

Transaktioner Serena, med Balder som huvudägare, gör sitt första förvärv i Sverige - en handelsfastighet i Birsta i Sundsvall.
Publicerad den 22 December 2017
Marc von Melen. Bild: Redito
Marc von Melen.

Serena Properties köper Ljusta 3:16 i Birsta Handelsområde, Sundsvall.
Fastigheten är på 16 155 kvadratmeter med bland annat Media Markt, Stadium Outlet och Arken Zoo som största hyresgäster.

- Vi är glada över att förvärva denna spännande fastighet som har ett bra läge i ett urstarkt handelsområde som Birsta. Vi ser fram emot att utveckla fastigheten tillsammans med vår förvaltningspartner Herde Förvaltning och ytterligare stärka fastighetens position inom området, säger Marc von Melen, vd för Serena Properties.

Serena Properties är ett fastighetsbolag som investerar i handelsfastigheter i Norden. Bolaget äger och förvaltar en fastighetsportfölj bestående av 21 handelsfastigheter i Finland till ett värde av cirka två miljarder kronor.

Bolagets ägs av Balder (56 %), det finska pensionsförsäkringsbolaget Varma (43 %) och det nordiska investment managementbolaget Redito AB (1 %).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige