Image
Marc von Melen.
Marc von Melen. Bild: Redito

Serena och Trophi köper handel i Sverige och Finland

Transaktioner I två separata transaktioner köper Serena Properties (ägt av Balder och Varma) fyra handelsfastigheter med lågprishandel och dagligvaror i Sverige och Finland för totalt 650 miljoner kronor. Samtidigt köper Trophi två finska fastigheter i samma affär.
Publicerad den 2 Oktober 2020

Den ena transaktionen omfattar Moraberg Handelsplats i Södertälje och den andra tre handelsfastigheter i Helsingfors, Lojo och Karleby i Finland. Säljare av Moraberg är Eurocommercial Properties som hade CBRE som rådgivare.

Total yta uppgår till cirka 44 000 kvadratmeter, varav 19 000 kvadratmeter i Sverige och 25 000 kvadratmeter i Finland. Största hyresgäster är Kesko, S-Group, Jula, Rusta, Jysk och Elgiganten. Serena har tillträtt fastigheterna i samband med kvartalsskiftet.

– Vi är mycket glada över möjligheten att utöka vårt bestånd i såväl Sverige som Finland. Båda marknaderna har visat stark utveckling för den handel vi fokuserar på. Fastigheterna och dess lägen samt hyresgästerna är långsiktigt hållbara och vi ser goda möjligheter att fortsätta utveckla handelsplatserna. Serena arbetar fortsatt med att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter. säger Marc von Melen, vd för Serena Properties AB.

Serena köper Moraberg för 431 miljoner kronor, vilket är i nivå med det bokförda värdet i Q2.

Serena förvaltas av Redito på uppdrag av ägarna Balder och finska Varma.

Affären i Finland är en portföljaffär med fem fastigheter där Serena köper tre och Trophi två fastigheter.
Trophis förvärv är i Kemi samt Pieksämäki i, med dagligvarukedjan Kesko som hyresgäst på långa hyresavtal. Den totala ytan uppgår till 13 000 kvadratmeter och Kesko driver konceptet K-Citymarket i båda fastigheterna.

– Fastigheterna vi nu köper med Kesko som hyresgäst passar perfekt in i vår finska portfölj. Vi stärker ytterligare Trophis tydliga fokus mot väl presenterande dagligvarubutiker. Kesko är en av Finlands två ledande inom branschen och vi kan nu fördjupa vårt goda samarbete med dem, säger Jan Björk, vd för Trophi.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det blir Castellums fokus under nye vd:n

Bolag Efter Rutger Arnhults avsked har branschens mest uppmärksammade vd-stol nu fyllts sedan Joacim Sjöberg utsetts till vd för Castellum på permanent basis. För Fastighetssverige ger Joacim Sjöberg sin syn på nya rollen, perioden som tf vd, styrkan i att ha suttit i styrelsen för bolag och hur han ser på Castellums position nu och inför framtiden och vilka fastigheter bolaget kommer fokusera på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige