Image

Aros Bostad gör första förvärv i Uppsala

Transaktioner Aros Bostad förvärvar fastigheten Kåbo 57:1 i området Rosendal i Uppsala av HSB. Projektet har en lagakraftvunnen detaljplan och byggrätterna motsvarar mer än 9 000 kvadratmeter ljus BTA.
Publicerad den 19 Januari 2015

Förvärvet sker inom ramen för strukturen Aros Bostad III AB. Detta är Aros Bostads fjärde förvärv i den nya Aros III-strukturen.

Under 2014 förvärvades ett projekt i Nacka av Stockholms läns landsting, fastigheten Tegeludden 16 på Gärdet från Kungsleden samt del av fastigheten Storseglet 3 i Gröndal av NCC.

Samir Taha, vd och partner på Aros Bostadsutveckling AB:
- Vi är mycket glada över att kunna genomföra denna affär i ett mycket starkt utvecklingsområde. Detta blir vårt första projekt i Uppsala som är en mycket intressant marknad i stark tillväxt. Att kunna tillföra ytterligare ett byggklart utvecklingsprojekt till vår portfölj är helt i linje med våra planer att expandera vår verksamhet. Läget är mycket attraktivt med goda kommunikationer och med nära tillgång till grönområden i en mycket expansiv del av Uppsala.

Matias Lindberg, vd för HSB Projektpartner AB:
- HSB har många spännande bostadsområden på gång i Uppsala de närmaste åren. Vi genomför för närvarande en ompositionering i staden och det är glädjande att Aros Bostad väljer att bidra till Uppsalas utveckling parallellt med HSB:s höga ambitioner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige