Image

Aros Bostad köper av NCC Boende

Transaktioner Aros Bostad förvärvar inom strukturen Aros Bostad III AB en del av fastigheten Stockholm Storseglet 3 i Gröndal av NCC.
Publicerad den 14 Augusti 2014

Affären är villkorad av laga kraft vunnen detaljplan. Detta är Aros Bostads tredje förvärv i den nya Aros III-strukturen. Innan sommaren förvärvades ett projekt i Ektorp av Stockholms läns landsting samt fastigheten Tegeludden 16 av Kungsleden AB.

- Vi är mycket glada över att kunna genomföra denna affär i ett intressant utvecklingsområde. Att kunna tillföra ytterligare ett utvecklingsprojekt till vår portfölj är helt i linje med våra planer och intentioner. Vi hoppas i detta attraktiva sjöläge i närtid kunna byggstarta cirka 50 attraktiva bostadsrätter. Läget är mycket attraktivt med goda kommunikationer och med nära tillgång till grönområden. Gröndal är definitivt ett ”kommande” område med stor utvecklingspotential, säger Samir Taha, vd och partner på Aros Bostadsutveckling AB.

- Vi ser mycket positivt på att samarbeta med Aros Bostad i den fortsatta utvecklingen av projektet. Genom försäljningen av en del av fastigheten till Aros Bostad kommer vi tillsammans kunna erbjuda marknaden olika typer av bostäder i snabb takt, vilket ligger helt i linje med vår ursprungliga förvärvsstrategi. Så snart detaljplanen är klar kommer vi byggstarta cirka 85 lägenheter inom den del av fastigheten som vi äger, säger Mattias Lundgren, vd för NCC Boende AB.

Under våren 2014 genomförde Aros Bostad en kapitalanskaffning med finländska Varma, SEB Trygg Liv, SEB pensionsstiftelse samt ett antal framgångsrika och kapitalstarka entreprenörer som investerare. Genomförd kapitalanskaffning skapar förutsättningar att genomföra utvecklingsprojekt till en investeringsvolym om cirka två miljarder kronor.

Sedan Aros Bostads grundande 2006 har investeringar skett i 13 projekt med en total area om cirka 110 000 kvadratmeter och en total investeringsvolym om cirka 3,85 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige