Image

Kungsleden säljer till Aros Bostad på Gärdet

Transaktioner Kungsleden säljer fastigheten Tegeludden 16 på Gärdet till Aros Bostadsutveckling AB för 162 miljoner kronor. Fastigheten ingick i förvärvet från GE Capital Real Estate och försäljningen ger en vinst för Kungsleden på cirka 18 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Juni 2014

Tegeludden 16 på Gärdet i Stockholm omfattar cirka 7 600 kvadratmeter verksamhetsyta varav 4 800 är kontor, med endast en hyresgäst. En ny detaljplan är beslutad för fastigheten som medger konvertering till bostäder.

Aros Bostad tillträder 1 september.

- Vi har sedan tidigare genomfört två mycket lyckade utvecklingsprojekt i detta område på Gärdet. År 2011 färdigställde vi 137 lägenheter i fastigheten Tegeludden 11, och vi är nu precis i slutskedet av färdigställandet av projektet Tegeludden 17, med 102 lägenheter. Vi kan området mycket bra och är glada över att kunna tillföra ytterligare ett framtida utvecklingsprojekt till vår portfölj. Detta är vårt andra förvärv i vår nya Aros III-struktur och vi ser inom kort fram emot att göra ytterligare förvärv i Stockholmsregionen, säger Per Rutegård, partner på Aros Bostadsutveckling AB.

- Det är glädjande att vi säljer ytterligare en icke strategisk fastighet till ett pris som överstiger det bokförda värdet. Fastigheten som omfattas av en ny beslutad detaljplan för bostäder ligger utanför våra prioriterade segment. Försäljningen medför att vi framöver kan investera i utvalda geografiska tillväxtmarknader med inriktning på kontor i första hand men också industri/lager och handel, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.

Tegeludden 16 är det andra förvärvet som genomförs inom ramen för Aros Bostad III AB, efter förvärvet tidigare i juni av fastigheterna Nacka Sicklaön 73:49 och 73:50 från Stockholms Läns Landsting (SLL).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det blir Castellums fokus under nye vd:n

Bolag Efter Rutger Arnhults avsked har branschens mest uppmärksammade vd-stol nu fyllts sedan Joacim Sjöberg utsetts till vd för Castellum på permanent basis. För Fastighetssverige ger Joacim Sjöberg sin syn på nya rollen, perioden som tf vd, styrkan i att ha suttit i styrelsen för bolag och hur han ser på Castellums position nu och inför framtiden och vilka fastigheter bolaget kommer fokusera på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige