Image
Den tänkta anläggningen i Vaggeryd.
Den tänkta anläggningen i Vaggeryd. Bild: Nordsten

Nordsten Development och Capman Real Estate förvärvar jättetomt i Vaggeryd

Bygg/Arkitektur Nordsten Development och Capman Real Estate har gemensamt förvärvat cirka 340 000 kvadratmeter mark i Vaggeryd söder om Jönköping. Här planerar bolagen att utveckla upp till 200 000 kvadratmeter logistikyta. Säljare är svenska projektutvecklaren Venturi Fastigheter.
Publicerad den 5 Oktober 2023

Venturi Fastigheter har tecknat avtal om att sälja fastigheten Tokarp 3:7 i området Stigamo i Vaggeryds kommun till Nordsten Development och Capman Real Estate. Fastighetens yta uppgår till ungefär 340 000 kvadratmeter och ligger vid trafikplats Stigamo, längs E4 mellan Jönköping och Vaggeryd.

– Från Nordstens sida ser vi mycket positivt på samarbetet med Capman, liksom på att kunna erbjuda ett flertal aktörer möjlighet att etablera sig i ett av Sveriges bästa logistiklägen. Vi ska utveckla och uppföra en logistikpark med stort fokus på hållbarhet. Utgångspunkten är EUs taxonomi samt certifiering enligt Breeam, där vi har som mål att uppnå minst nivån Excellent, säger Christoffer Bööj, styrelseordförande för Nordsten Development.

– Förvärvet av denna fastighet är en milstolpe för oss, då det utgör CapMans första logistikutvecklingsprojekt. Projektet harmonierar väl med vår befintliga portfölj och vi ser fram emot att, tillsammans med Nordsten, få utveckla moderna och effektiva lokaler som kan attrahera ett brett spektrum av hyresgäster, säger Marcus Lotzman, Investment Director, Capman Real Estate.

– Fastighetens storlek, som varit unik för området, kommer fullt utbyggd att ge ytterligare arbetstillfällen i en redan starkt expansiv kommun. I en logistikmarknad med ökad konkurrens, och för att kunna ge verksamheterna som ska hyra rätt förutsättningar, väljer vi att överlåta fastigheten till en part som kan realisera nybyggnationen snabbare. Det innebär också att det fortare blir fler företag i området, vilket stärker områdets position som logistiknav, säger Erik Fischer, Venturi Fastigheter.

Så snart detaljplanen vunnit laga kraft inleds arbetet med att handla upp en byggentreprenör. Ambitionen är att påbörja byggproduktion under första halvåret 2024. Transaktionen sker genom bolagsaffär. Angermann och Advokatfirman Allié har varit rådgivare till Venturi i affären.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige