Image
Capman köper historisk byggnad i Hagaparken.
Capman köper historisk byggnad i Hagaparken. Bild: Capman

Capman köper hotell- och kontorsbyggnad i Hagaparken

Transaktioner CapMan Real Estate förvärvar ett landmärke i form av en hotell- och kontorsfastighet belägen i Hagaparken i Solna. Affären görs tillsammans med Atell.
Publicerad den 2 November 2022

Capman Nordic Real Estate III Fund (CMNRE III) förvärvar tillsammans med Atell hotell- och kontorsfastigheten Solna Kasernen 1, belägen i Hagaparken, Kungliga Nationalstadsparken, i Solna av ett privatägt företag inom Slottsparken Gruppen. CapMan Real Estate planerar att renovera fastigheten för att tjäna en långsiktig högkvalitativ hotelloperatör. Som en del av upprustningen planerar fonden även att investera i åtgärder som sänker tillgångens energiförbrukning.

Solna Kasernen 1 är unikt belägen i Kungliga Nationalstadsparken, granne med Haga Slott med utsikt över sjön Brunnsviken. Fastigheten är lättillgänglig med bil och kollektivtrafik från centrala Stockholm samt till fots och på cykel.

Tillgången har en total nettouthyrningsbar yta på cirka 26 000 kvadratmeter. Den består av tre byggnader: en kontorsbyggnad och två kombinerade byggnader med hotell-, spa-, konferens- och restaurangdelar. Kontorsbyggnaden byggdes ursprungligen mellan 1917–1922 som ett militärregemente och renoverades, tillbyggdes och integrerades i det nybyggda hotellet på 1990-talet. Hotellet har för närvarande över 200 rum, en stor restaurang, konferensområden och ett spa. Fastigheten rymmer även cirka 290 parkeringsplatser, varav merparten finns i ett underjordiskt garage.

Capman Real Estate planerar att rusta upp hotellet, restaurangen och spaavdelningen för en långsiktig högkvalitativ operatör, hyra ut de lediga kontorslokalerna och uppnå synergier mellan kontorshyresgästerna och hotellet. Förutom att tillämpa en aktiv leasingstrategi kommer fonden att göra betydande investeringsinvesteringar i fastigheten för att sänka sin energiförbrukning, med inriktning på en lägsta BREEAM In-Use Very Good-certifiering.
– Vi är mycket glada över att förvärva denna välkända fastighet. Det historiska och natursköna läget rymmer en enorm potential och vi ser fram emot att utveckla fastigheten tillsammans med vår partner, delar Magnus Berglund, Partner, Head of CapMan Real Estate Sverige och Norge.

Det nybildade investerings- och kapitalförvaltningsbolaget Atell kommer att saminvestera i affären och kommer att fungera som en operativ partner till CMNRE III. Atell kommer att ansvara för kapitalförvaltningen och den dagliga driften av fastigheten.
– Det är väldigt spännande att få förvärva en så unik fastighet. Vi ser mycket fram emot att utveckla det tillsammans med CapMan Real Estate, säger Anna Reuterskiöld och Per Tängerstad, grundande partners på Atell.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige