Image
If-huset i Solna.
If-huset i Solna. Bild: Capman

Nybildat Catellabolag köper landmärke i norra Stockholm

Transaktioner Solnaberg Property AB, skapat av Catella, köper If Skadeförsäkrings huvudkontor i Solna av Capman Real Estate för 858 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Oktober 2016

Fastigheten Bladet 3 är belägen i Solna, Stockholm och består av totalt 31 325 kvadratmeter kontor och ett garage, med If Skadeförsäkring som största hyresgäst.

Capman köpte fastigheten av Vasakronan för två och ett halvt år sedan för 630 miljoner kronor.

- Vi är mycket glada över att ha nått vår målsättning att addera nya, långsiktiga, hyresgäster vid sidan av If, så att fastigheten utnyttjas till fullo och på så sätt blir mer attraktiv för institutionella investerare. Dessutom kommer vi att fortsätta äga en stor markparkering inom fastigheten, som vi för närvarande jobbar på att ändra detaljplanen och utveckla byggrätter på, säger Ed Williams, senior partner på Capman Real Estate.

275 kunder till Catella Bank och dess samarbetspartner har tecknat aktier i det köpande bolaget Solnaberg Property AB.

Torbjörn Wiberg har utsetts till vd för bolaget som på sikt avses noteras på Nasdaq First North.

Catellas Corporate Finance har agerat finansiell rådgivare i transaktionen och i samarbete med Catella Bank genomfört kapitalanskaffningen om 376 miljoner kronor samt arrangerat finansieringen av förvärvet. Från Catellas sida har Martin Malhotra varit ansvarig för att genomföra och driva projektet.

Affären utgör en del i Catellas strategi att rådge kvalificerade ägare, köpare och säljare av fastigheter inom fastighetsbranschen och att erbjuda kunder inom Wealth Management unika investeringsmöjligheter av hög kvalitet inom fastighetssektorn baserat på Catellas analys.

- Det är oerhört glädjande att se hur vår strategi genomförs i praktiken genom ett nära samarbete mellan vår rådgivningsverksamhet inom fastigheter och vår förmögenhetsrådgivning inom Catella Bank. Efterfrågan på investeringar i fastighetsprojekt av hög kvalitet är stor bland våra kunder. Transaktionen utgör ännu ett exempel på hur vi arbetar för att skapa affärsmöjligheter för våra kunder inom Corporate Finance och möjligheter till alternativ avkastning för våra kunder inom förmögenhetsförvaltning, kommenterar Robert Fonovich, chef för Catellas Corporate Finance i Sverige och Tord Topsholm, vd för Catella Bank, affären i ett gemensamt uttalande.

Fastigheten består av fyra sammanhängande kontorsbyggnader, totalt 31 325 kvadratmeter kontor och ett garage. En av huskropparna är byggd över E18 och fungerar bland annat som en bro över trafikleden och knyter samman Bergshamra centrum och södra Bergshamra.

Capman Nordic Real Estate, med ett kapital om 273 miljoner euro, fokuserar på att förvärva kontor, handels- och bostadsfastigheter belägna i etablerade delmarknader i nordiska storstäder. Fonden grundades 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Amerikanska jätten kliver in i Nyfosa

Bolag Tungviktaren fortsätter investera i de svenska fastighetsbolagen och är nu en av de största ägarna i Nyfosa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY