Image

Capman i sitt första svenska förvärv

Transaktioner Finska Capman Real Estate etablerades i Stockholm för ungefär ett år sedan. Nu är den första investeringen gjord, en sale and leaseback-affär värd 166 miljoner kronor.
Publicerad den 13 December 2012
Annons
Image

Capman köper, i ett joint venture med CCP III, en fond förvaltad av Tristan Capital Partners, Pfizers svenska huvudkontor i Sollentuna (fastigheten Malten 1).

Fastigheten byggdes av Skanska år 2005 för Pfizers räkning. Den är 16 000 kvadratmeter stor och ligger invid riksväg E4 i Silverdal.

BMW och Pfizer hyr lokaler i byggnaden och det finns ytterligare 3 000 kvadratmeter kontorsutrymme ledigt för uthyrning. Capman Real Estate kommer att ansvara för förvaltningen av fastigheten.

- Vi är glada över förvärvet och samarbetet med CCP III och Tristan Capital Partners. Vi ser fram emot att samarbeta med de nuvarande hyresgästerna Pfizer och BMW och även att få hälsa nya hyresgäster välkomna i fastighetens tillgängliga högklassiga lokaler, säger Ed Williams på Capman Real Estate.

- Investeringen innebär en möjlighet för vår core plus-fond Curzon Capital Partners III att förvärva en attraktiv fastighet av hög kvalitet med lediga hyreslokaler. På så sätt kan vi dra nytta av en stark lokal ekonomi och en gynnsam hyresmarknad där en aktiv förvaltningsstrategi genom vår lokala partner Capman kan skapa värde, säger Cameron Spry, investeringsansvarig på Tristan Capital Partners.

- Det här är vårt första förvärv i Sverige sedan vi etablerade Capman Real Estate i Stockholm för ett år sedan. Investeringen ligger helt i linje med vår värdeskapande strategi, som även präglat våra tidigare fastighetsfonder, säger Mika Matikainen, chef för Capman Real Estate.

Jones Lang Lasalle och DLA Nordic var rådgivare för säljaren Pfizer.

Capman Real Estate förvaltar fyra fastighetsfonder: Capman Real Estate I, som investerar i kommersiella fastigheter i Helsingforsområdet, Capman RE II, som investerar i kommersiella fastigheter och utvecklingsprojekt runtom i Finland, Capman Hotels RE, som investerar i hotellfastigheter främst i Finland, och Capmans första projektspecifika fastighetsfond samt Capman Yrjönkatu 17 Ky, som äger ett hotell i centrala Helsingfors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige