Image

Fem procent stödjer en rödgrön regering

Sverige Enligt Fastighetsägarnas Sverigebarometern vet 48 procent av de svenska fastighetsföretagen inte vilket regeringsalternativ som är bäst för branschen. 47 procent stödjer alliansen och fem procent stödjer de rödgröna.
Publicerad den 14 April 2014
Tomas Ernhagen. Bild: Fastighetsägarna
Tomas Ernhagen. Erik Selin. Bild: Emma Granberg
Erik Selin. Urban Edenström Bild: Niclas Liedberg
Urban Edenström

- Det är slående hur stor osäkerhet som råder avseende partiernas politik. Hälften av fastighetsägarna vet inte vilket parti som har den bästa politiken i branschfrågor, det är ett underbetyg åt partiernas förmåga att formulera tydliga alternativ, säger Tomas Ernhagen, chefsekonom på Fastighetsägarna, till Dagens Industri.

Balders vd Erik Selin är inte bekymrad över valet.
- Det är svårt att säga om det ena eller andra alternativet är bättre för fastighetsbranschen. Det är inte givet att alliansen är bättre, säger han till DI.

- I vår verksamhet handlar det om kommunal politik, där hänger det inte på partifärg om det blir bra beslut. Det fungerar bra med våra kommunala kontakter, säger Selin som inte vill se några stora skatteförändringar efter valet.

- Det som vore farligt är om man återinför arvs- och förmögenhetsskatt, det skulle ställa till mycket skada, säger Selin till DI.

Urban Edenström, Newsecs och Niams grundare, varnar för Miljöpartiet i Stockholm.
- I Stockholm är både moderater och socialdemokrater tillväxtvänliga, det förstår att regionen är landets motor och att näringslivet måste få växa. Men vi har ett miljöparti som har lyckats bromsa Förbifart Stockholm. Nu försöker de stänga Bromma flygplats och stoppa Österleden, säger han till DI.

- Miljöpartiet målar med väldigt stora penseldrag i stället för att peka ut vad som ska skyddas, de prioriterar skalbaggar och sniglar framför bostadslösa ungdomar. Det är inte rimligt, säger Edenström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY