Image

Fem lämnar Catella – Johan Ericsson ny chef för fastighetsrådgivning

Bolag Fem medarbetare på fastighetsrådgivningen på Catella – bland andra chefen Anders Nordvall – lämnar bolaget. Grundaren Johan Ericsson har utsetts till tillförordnad chef.
Publicerad den 27 Augusti 2014
Johan Ericsson. Bild: Catella
Johan Ericsson.

De fem som lämnar Catella är Anders Nordvall, Thomas Persson (som var chef för fastighetsrådgivningen före Nordvall), Niklas Zuckerman, Daniel Anderbring och Erik Dansbo.

Samtliga personer kvarstår i sina respektive roller under uppsägningstiden till dess att deras pågående projekt är slutförda.

Fastighetssverige pratade med Thomas Persson på onsdagseftermiddagen, men han ville inte säga vad han och de andra ska göra nu.

- Nej. Jag kan bara säga att jag kommer att ge järnet under min återstående tid här.

Johan Ericsson kommer att fokusera på den svenska verksamheten och lämnar därmed sina övriga uppdrag inom Catella, inklusive koncernledningen.

- Det är naturligtvis tråkigt att de slutar. Det är bra medarbetare som jag i flera fall har varit med och anställt, säger Johan Ericsson till Fastighetssverige.

- Jag kommer nu leda verksamheten och rekrytera nya medarbetare. Vi på Catella har ett väldigt framgångsrikt första halvår bakom oss, med ett resultat efter skatt på 100 miljoner kronor och med en marknadsandel enligt Datscha på över 25 procent, en bit bättre än tvåan på listan. Vi har en marknadsledande ställning och den ska vi se till att behålla.

Johan Ericsson har arbetat på Catella sedan 1992, tidigare som vd och koncernchef respektive chef för den svenska fastighetsrådgivningen.

Catellas fastighetsrådgivning omfattar tre tjänsteområden, Försäljning och förvärv, Finansiering samt Analys och värdering. Verksamheten är etablerad i elva europeiska länder och omfattar drygt 200 anställda, varav 55 i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige