Image

Han ersätter Nordvall på Catella

Karriär Robert Fonovich har utsetts till chef för Catellas svenska Corporate Finance-verksamhet. Han kommer senast från rollen som Sverige- och branschansvarig för affärsområdet Corporate Finance Real Estate på PWC och har mer än 15 års erfarenhet som ledare inom fastighetsrådgivning. Han ersätter Johan Ericsson som varit tillförordnad chef sedan Anders Nordvall lämnade posten i höstas.
Publicerad den 21 April 2015
Robert Fonovich. Bild: Catella
Robert Fonovich. Johan Ericsson. Bild: Catella
Johan Ericsson. Knut Pedersen. Bild: Catella
Knut Pedersen. Jesper Bo Hansen. Bild: Catella
Jesper Bo Hansen.

- Jag är väldigt glad över att hälsa Robert välkommen till Catella. Robert kommer att leda och utveckla hela den svenska Corporate Finance-verksamheten inom Property, Consumer och Fixed Income. Han har de ledaregenskaper som vi sökt för uppgiften att vidareutveckla verksamheten i en tid då fastigheter blivit viktigare när det gäller global tillgångsallokering. Robert är en mycket erfaren ledare och har bland annat varit en av nyckelpersonerna i uppbyggandet av PWC:s fastighetsrådgivning, säger Jesper Bo Hansen, affärsområdeschef för Catellas Corporate Finance.

Robert Fonovich har mer än 20 års erfarenhet av rådgivning inom fastighetssektorn och har arbetat främst inom transaktioner, analys och finansiering. Under de senaste 15 åren har han haft ledande positioner inom PWC:s affärsområde Corporate Finance Real Estate, senast som Sverige- och branschansvarig för affärsområdet. Robert Fonovich var även medlem i ledningsgrupperna för PWC Nordic Real Estate European Transaction Team och PWC Corporate Finance Sverige.

- Vi kommer att arbeta för att stärka vår nuvarande position som den ledande Corporate Finance-rådgivaren. Vi ska förtydliga vår profil som nordisk fastighetsrådgivare med stark anknytning till kapitalmarknaden och samarbetet mellan de nordiska länderna kommer att intensifieras. Robert kommer att ha en viktig roll i denna process, initialt genom att rekrytera ett antal nya medarbetare i affärsdrivande roller, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef för Catella.

Robert Fonovich efterträder den tillförordnade chefen Johan Ericsson. Johan Ericsson har haft en betydande roll i att bygga upp Catellas starka närvaro, framför allt inom fastighetssektorn, under sina 20 år i ledande positioner på Catella. Han fortsätter nu i en nyckelroll inom Catellas svenska Corporate Finance-verksamhet.
Inom Corporate Finance erbjuder Catella transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv till nationella och internationella investerare i Europa, med inriktning mot komplexa transaktioner. Catella erbjuder också marknadsanalys och strategisk rådgivning samt rådgivning avseende finansiering till företag inom fastighetssektorn.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige