Image
Mikael Bornandersson blir interim vd för Ängelholmshem
Mikael Bornandersson blir interim vd för Ängelholmshem Bild: KOMUnews/flickr/Ängelholmshem

Efter skandalen: Han blir interim vd för Ängelholmshem

Karriär Mikael Bornandersson blir ny vd för kommunens fastighetsbolag Ängelholmshem och Ängelholmslokaler. Han tillträdde i går.
Publicerad den 1 April 2020

Mikael Bornandersson anställs som interim chef, alltså ett uppdrag under en begränsad tid, för att inleda ett omfattande förändringsarbete efter att allvarliga brister avslöjats i en extern genomlysning av företagen.

– Uppdraget är stort och svårt och handlar om att gå till botten med alla de brister som uppdagats i den granskning som KPMG gjort, säger Robin Holmberg, kommunstyrelsens ordförande som från igår även är ordförande i bolagens styrelse. Förtroendet för våra bolag ska återupprättas både bland kommuninvånarna och bland företag på marknaden, säger Robin Holmberg. Och medarbetarna ska känna stolthet över att arbeta hos oss!
Mikael Bornandersson har flerårig erfarenhet som vd inom bland annat teknik och transportbranschen både i Sverige och utomlands. Han bor med sin familj i Ängelholm.

– Jag brinner för att bidra till organisationers och medarbetares utveckling. Med min erfarenhet av affärsutveckling och att leda stora förändringar ser jag fram emot att få bidra till att kommunens bolag utvecklas till attraktiva företag med ordning och reda och där medarbetarna trivs, säger Mikael Bornandersson.

På tisdagsmorgonen fick bolagens alla medarbetare möjlighet att träffa både den nye vd:n och bolagets nya styrelse. De anställda fick också information om den genomförda granskningen och om den nya ledningens planer för bolagen framöver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige