Image
K2A köper byggrätt av Diös i Sundsvall.
K2A köper byggrätt av Diös i Sundsvall. Bild: Diös

Diös säljer byggrätt till K2A i Sundsvall

Bolag Diös har varit en drivande kraft i framtagandet av en lagakraftvunnen detaljplan för området Alliero i centrala Sundsvall. Nu avyttrar bolaget en byggrätt till K2A.
Publicerad den 19 Juli 2021

Det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 42 miljoner kronor. Tillträde sker under tredje kvartalet 2021.

Tillsammans med Sundsvalls kommun har Diös drivit detaljplanearbetet för området som en del i bolagets utvecklingsplan för centrala Sundsvall. I början av sommaren kommunicerade Diös att de avyttrar två tredjedelar av byggrätten till Magnolia Bostad, och nu är det klart att K2A kommer driva utvecklingen av den återstående delen. Försäljningen är en del av bolagets strategi kring utveckling av de totalt 230 000 kvadratmeter potentiella byggrätter som finns i Diös totala bestånd. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas i tredje kvartalet 2021.

– Vi kan konstatera att vi är på en het marknad. Vi har byggrätter i centrala lägen i alla våra städer och vi ser över hur vi kan arbeta med dessa för att skapa nya värden för både städerna och oss själva. I detta fall har vi, tillsammans med Sundsvalls kommun, skapat helt nya förutsättningar för Sundsvalls stadskärna att växa västerut genom att driva detaljplanearbete för fler bostäder och verksamheter, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

Johan Knaust, vd, K2A:
– Förvärvet utgör ett perfekt komplement till vårt befintliga bestånd i Sundsvall. Staden har skapat utmärkta förutsättningar för fler bostäder och verksamheter genom den nya detaljplanen som omfattar Alliero. Vi är mycket positiva till utvecklingen och ser fram emot att vara en del i skapandet av en ny, attraktiv stadsdel med genomtänkta och långsiktigt hållbara bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige