Image

Diös säljer 30 fastigheter i Härnösand

Transaktioner Diös Fastigheter säljer en fastighetsportfölj innehållande 30 fastigheter i Härnösand om cirka 84 000 kvadratmeter. Köpare är de lokala aktörerna Westerlinds Fastigheter i Härnösand och Landsorten Invest. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 342,5 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Januari 2016

Fastigheterna består till 81 procent av kommersiella ytor och till 19 procent av bostäder. Antalet hyresgäster uppgår till 322 varav de tre största är Com Hem, Länsförsäkringar Västernorrland och Härnösands kommun. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 47 miljoner kronor och den ekonomiska vakansgraden till cirka 14 procent.

Denna affär avser Diös samtliga bebyggda fastigheter i Härnösand.
Försäljningen sker i bolagsform och ger ett resultat om cirka fem miljoner efter skatt, transaktionskostnader inkluderat. Resultatet kommer att redovisas under första kvartalet 2016.

– Vi är väldigt glada att det är lokala aktörer som tar över. Deras kännedom om både orten och fastigheterna ger dem bästa förutsättningar att utveckla beståndet vidare. Försäljningen leder till att vi kan bli mer effektiva då vi koncentrerar vårt fastighetsbestånd, säger Knut Rost, vd på Diös Fastigheter.

– Det känns både roligt och ärofyllt att vi nu, tillsammans med vår partner Landsorten Invest, förvärvat denna portfölj på vår hemmamarknad. Det har varit vår strategi att öka vårt fastighetsbestånd och bli en tydligare aktör inom förvaltning och utveckling. Framför oss väntar nu en spännande utmaning och ett stort ansvar att förvalta och utveckla dessa fastigheter vidare, säger Emil Westerlind, tillträdande vd och delägare på Westerlinds Fastigheter i Härnösand.

Frånträde sker 12 januari 2016. Rådgivare i transaktionen har varit Newsec.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige