Image
Arwidsro och Westerlinds i bytesaffär.

Arwidsro och Westerlinds genomför bytesaffär i Härnösand

Transaktioner Fyrvaktaren 19 och Köpmannen 10 i Härnösand byter ägare när Arwidsro och Westerlinds genomför bytesaffär.


Emil Westerlind.

Westerlinds skriver 20-årigt avtal med Kustbevakningen

Uthyrning Westerlinds och Kustbevakningen har avtalat om fortsatt långsiktig förhyrning.


Håkan Martinell och Emil Westerlind.

Westerlinds och Nordiska Centruminvest går samman

Bolag Westerlinds och Nordiska Centruminvest går samman och bildar en gemensam fastighetskoncern med huvudsäte i Härnösand.


Emil Westerlind.

Westerlinds och kommunen slutför centrumaffär i Härnösand

Transaktioner Westerlinds och Härnösands Kommunfastigheter har nu slutfört den affär som omfattar tre centrumfastigheter. I korthet innebär det att Härnösands kommunfastigheter köper 50 procent av aktierna i Härnösand Handel AB, som i sin tur äger fastigheterna Telegrafen 13, 26 och 27 på Storgatan i Härnösand. Beslut om affären fattades av kommunfullmäktige år 2019, men har fördröjts efter överklagande och rättslig prövning.


Den gamla Härnösandsanstalten blir återigen fängelse. Intea äger fastigheten.

En fängslande historia om återbruk

Uthyrning 1861 byggdes Härnösandsanstalten.
Nästan 150 år senare – år 2009 – lades verksamheten ner. Men – nu blir det återigen fängelse i fastigheten.
– Det pratas mycket om hållbarhet och retro i dag. Det här är ett strålande exempel på det, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.


Claes Warpe, ägare av klädkedjan Fanny.

Efter coronakonkursen – så har den anrika kedjan startat om

Handel Efter över 140 år gick klädkedjan Fanny i konkurs tidigare i våras till följd av coronapandemin. Nu gör ägaren Claes Warpe, fjärde generationens Fanny-handlare, ett försök att starta om klädkedjan igen, med sju nya butiker. Här berättar han om nysatsningen, den fysiska klädhandelns stora utmaningar och hur han upplevde fastighetsägarnas bemötande under den djupa krisen.


Fredrik Brodin.

Offentliga Hus köper samhällsfastighet i Härnösand

Transaktioner Fastators innehavsbolag Offentliga Hus har ingått avtal med Region Väster-norrland om förvärv av fastigheten Härnösand Fastlandet 2:60. Köpet sker genom fastighetsförvärv, baserat på ett överenskommet fastighetsvärde om 106 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske under tredje kvartalet 2020. Offentliga Hus samarbetar i denna transaktion med en lokal partner för utveckling av fastigheten och uthyrning av vakanta ytor. Avtalet är villkorat av att regionfullmäktige säger ja till försäljningen vid sitt möte i juni.


Emil Westerlind.

Westerlinds och Landsorten Invest delar på sig

Transaktioner I en affär som omfattar 42 fastigheter i Härnösand avslutar Westerlinds och Landsorten Invest sitt partnerskap. Bolagen hittade varandra 2015 och köpte 2016 Diös fastighetsbestånd i Härnösand tillsammans. Partnerskapet fortsatte när man sedan köpte upp Amastens samlade fastigheter i Härnösand.


Andreas Wahlén.

NP3 köper på tre orter

Transaktioner NP3 köper i Karlstad, Umeå och Skellefteå – säljer i Härnösand.


Emil Westerlind.

Westerlinds säljer 50 procent av Prismagallerian

Transaktioner Westerlinds har för avsikt att sälja 50 procent av aktierna i Härnösand Handel, det bolag som äger fastigheten som inrymmer Prismagallerian. Köpare är Härnösands Kommunfastigheter som är en del av Härnösandshus-koncernen.


Westerlinds säljer hyresfastigheter i Härnösand

Transaktioner Westerlinds har sålt två av sina bostadsfastigheter i Härnösand till NSI Invest. Det rör sig om Notarien 5 och Kandidaten 3, med totalt cirka 130 lägenheter fördelade över drygt 7 500 kvadratmeter.


Apa till Härnösand

Uthyrning Krogen Apa med sig sitt koncept från Sundsvall och etablerar sig på torget i Härnösand. Restaurangen kommer att ligga i Prismahuset.


Klövern tecknar hyresavtal i Härnösand

Uthyrning Klövern har tecknat ett sexårigt avtal om cirka 2 200 kvadratmeter med Specialpedagogiska Skolmyndigheten (SPSM) i Härnösand.


Westerlinds köper 16 fastigheter av Amasten

Transaktioner Westerlinds har köpt Amastens fastighetsbestånd i Härnösand. Totalt rör det sig om 16 fastigheter, med en sammanlagd yta på cirka 35 000 kvadratmeter. Fastighetsvärdet är beräknat till 235 miljoner kronor.


Lantmäteriet flyttar till Tobaks

Uthyrning Lantmäteriet flyttar sin Härnösandsverksamhet till Tobaks. Ett avtal skrivits under mellan Lantmäteriet och Westerlinds som innebär att man flyttar in på Tobaks vid årsskiftet.


Nationellt museum till Tobaks i Härnösand

Uthyrning Det nya maritima småbåtsmuseumet öppnar i Tobaks i Härnösand i juli 2017.


Renoveringen av Härnösands residens tar paus

Bygg/Arkitektur Målet var att arbetena skulle avslutas i slutet av november – men nu har delar av det avancerande putsarbetet dragit ut på tiden.


Westerlinds köper Hernöverken

Transaktioner Westerlinds har köpt fastigheten Motorn 1, mer känd som Hernöverken, i Härnösand av Weland Fastigheter.


Westerlinds köper i Härnösand

Transaktioner Westerlind Fastigheter har köpt fastigheten Glasmästaren 10 i Härnösand av NSI.


Nya kulören för Härnösands residens vald

Bygg/Arkitektur Efter att åtta färgkombinationer testats har man hittat rätt färg till fasaden för Härnösands residens.