Image
Citykompaniet i Skellefteå.
Citykompaniet i Skellefteå. Bild: Diös

Diös avyttrar fyra fastigheter i Skellefteå

Bolag Diös avyttrar fastigheter för 788 miljoner kronor i Skellefteå med en uthyrningsbar yta om 43 000 kvadratmeter. Fastigheterna innehåller främst lokaler för handel. Köpare är Nordvestor Fastigheter och frånträde sker under januari 2024.
Publicerad den 21 December 2023

– Med denna försäljning fokuserar vi vårt bestånd mot kontor samtidigt som vi stärker vår finansiella ställning med bland annat lägre belåningsgrad. Genom den tillväxt som sker i till exempel Skellefteå med ökad efterfrågan på moderna kontor, ser vi stor potential i vår affär. Nordvestor Fastigheter är en långsiktigt bra ägare till dessa fastigheter och vi ser fram emot fortsatt utveckling, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

Nordvestor Fastigheter är ett Skellefteåbaserat fastighetsbolag med lång erfarenhet av att driva fastighetsutveckling i staden.

– Skellefteå är en stad under stark utveckling och en central plats i den pågående gröna industriella expansionen i norra Sverige. Vi är glada att vara en del av den kommersiella fastighetsutvecklingen i staden och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Diös, säger Pär Nordlund, vd, Nordvestor Fastigheter.

Det årliga hyresvärdet för de avyttrade fastigheterna uppgår till cirka 69 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 93 procent. De största hyresgästerna är Åhléns, ICA och Clas Ohlson. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas under det första kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige