Image
Strand galleria i centrala Luleå.

Indiska fortsätter att satsa i Luleå och Skellefteå

Uthyrning Med nya förutsättningar för sin fortsatta tillväxtresa satsar modekedjan Indiska i centrala Luleå och Skellefteå. Fastighetsägaren Diös och det nya ägarbolaget har tecknat nya hyresavtal för Strand galleria i Luleå och butiken på Nygatan i centrala Skellefteå. I båda städerna fortsätter verksamheten som innan ägarbytet med kedjans välkända butikskoncept.


Arctic Center of Energy

Peab blir entreprenör för det nya landmärket

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas byggandet av ännu en ny hållbar byggnad i Skellefteå. Peab är utsedd till entreprenör för byggandet av fastigheten där kompetenscentret Arctic Center of Energy ska ha sin hemvist. Huset blir en mötesplats och testbädd för samhällets elektrifiering.


Hjorten.

Diös utvecklar för SEB i centrala Skellefteå

Uthyrning SEB Skellefteå flyttar till nytt kontor i centrala Skellefteå.


Trafikverket hyr hos Diös i Skellefteå.

Diös hyr ut till Trafikverket i centrala Skellefteå

Uthyrning Trafikverket har tecknat grönt hyresavtal med Diös i Skellefteå för ett av sina projektkontor för Norrbotniabanan och flyttar till nya centralt belägna lokaler med hög tillgänglighet, goda kommunikationer och närhet till stans stora serviceutbud. Utveckling av lokalerna har påbörjats och inflyttning sker i november.


Skellefteås första vinbar öppnar intill nya kulturhuset

Diös hyr ut till vinbar i centrala Skellefteå

Uthyrning Skellefteås första riktiga vinbar tar plats i Diös lokaler i anrika Hjorten på Nygatan mitt i centrum. Från och med mars 2023 kommer gästerna välkomnas till en intim atmosfär med mat inspirerad av det breda vinsortimentet. Utveckling av lokalerna pågår för fullt.


Helena Markgren blir ny vd för Skebo och Skellefteå Industrihus.

Ny vd klar för Skebo och Skellefteå Industrihus

Karriär Helena Markgren blir ny vd för Skebo och Skellefteå Industrihus. Hon kommer närmast från Tyréns där hon arbetat som affärschef för arkitektur och projektledning sedan 2014. Hon kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 november.


Sweco flyttar in hos Diös i Skellefteå.

Diös tecknar grönt hyresavtal med Sweco i centrala Skellefteå

Uthyrning Arkitektur- och teknikkonsulten Sweco expanderar och flyttar in i bibliotekets tidigare ytor på central adress i Skellefteå. Den 450 kvadratmeter stora lokalen anpassas nu av Diös till en modern mötesplats för den växande skaran av medarbetare. Inflyttning sker i december.


Diös köper i Skellefteå.

Diös utökar i Skellefteå

Transaktioner Diös förvärvar en kontors- och industrifastighet om cirka 6 000 kvadratmeter, med tillhörande byggrätt om 2 400 kvadratmeter, i området Hedensbyn strax utanför centrala Skellefteå. Syftet är att stärka erbjudandet och det befintliga beståndet i staden. Fastighetsvärdet uppgår till 86 miljoner kronor. Säljare är Active Fastighet AB och tillträde sker 1 september 2022.


Diös hyr ut till Cykel & Fiskecenter i gamla Postenhuset i centrala Skellefteå.

Diös hyr ut till anrik cykel- och friluftsbutik i centrala Skellefteå

Uthyrning Till våren slår Cykel & Fiskecenter i Skellefteå AB upp portarna på ny adress i centrala Skellefteå och blir därmed hyresgäst hos Diös. Den nya butiken flyttar in i före detta Postenhuset, granne med Kulturhuset Sara. Diös utvecklar just nu lokalerna och inflyttning planeras till mars 2023.


Det är stort tryck på bostäder i Skellefteå.

Skebo vill bygga nytt på fyra orter

Bolag Skebos styrelse har tagit beslut om att undersöka möjligheterna att bygga nya hyresfastigheter i Bureå, Burträsk, Boliden och Byske. Det handlar om två- eller trevåningshus och mellan 20–50 lägenheter per ort.
– Skellefteå kommun växer med många som vill flytta in. Beslutet är en viktig pusselbit när det handlar om att skapa möjligheter till boenden runt om i hela kommunen, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.


Visionsbild över Northvolts fabrik i Skellefteå. Nu funderar bolaget på att bygga en anläggning i USA.

Northvolt överväger fabrik i USA

Bolag Batteritillverkaren Northvolt vill etablera sig med en större fabrik i USA. Det berättar grundaren Peter Carlsson i en intervju med DN.


Eric Bergström.

Regio hyr ut åt Elgiganten i Skellefteå

Uthyrning Fastighets AB Regio och Herde har tecknat hyresavtal med Elgiganten avseende en nyförhyrning om 2 800 kvadratmeter inom handelsområdet Solbacken i Skellefteå. Planerad inflyttning sker i mars 2023.


Eric Bergström.

Regio bygger ny butik på 2 400 kvadratmeter åt XXL

Uthyrning Fastighets AB Regio och Herde har tecknat avtal med XXL Sport och Vildmark AB avseende förhyrning av en nyproducerad lokal om 2 400 kvadratmeter inom det populära handelsområdet Solbacken i Skellefteå. Byggnaden avses att certifieras enligt Miljöbyggnad silver.


Diös utvecklar för innovativa Tarvalley i Skellefteå.

Diös utvecklar för innovativa Tarvalley i Skellefteå

Uthyrning Diös välkomnar nya hyresgästen Tarvalley Studios till Torggatan i centrala Skellefteå. Lokalen på cirka 140 kvadratmeter anpassas nu till ett modernt kontor och i processen kommer återbrukat material användas där det är möjligt. Tillträde sker 1 augusti.


Ilija Batljan, vd för SBB.

SBB lånar över en miljard av Nordiska Investeringsbanken

Ekonomi/Finansiering SBB lånar 1 060 miljoner kronor med 15-års kapitalbindning av Nordiska Investeringsbanken.


Mikael Wallner, vd för Active Fastighet AB.

Thorengruppen hyr 1 600 kvadratmeter hos Active Fastighet och Frentab i Skellefteå

Uthyrning Active Fastighet och Frentab som i JV äger Fastigheten Kontoret 2 på Risbergsgatan 4, Skellefteå, gör ytterligare en uthyrning. Hyresgäst är Thorengruppen som nu etablerar utbildningsverksamhet i Hedensbyns Företagspark i Skellefteå, bara några kilometer från Northvolts batterifabrik.


Krister Karlsson.

SBB: 26 000 kvadratmeter byggrätter vinner laga kraft

Bolag SBB fortsätter att utveckla i Skellefteå.


Årets nominerade till Kasper Salin-priset: Filborna vattentorn i Helsingborg, Röda huset Sergels torg i Stockholm, Sara Kulturhus i Skellefteå och kontorshuset Skären i Stockholm.

Här är finalisterna i Kasper Salin-priset

Bygg/Arkitektur Kasper Salin-priset, för årets bästa byggnad, visar riktningen för morgondagens byggande. Årets tävlande – vattentorn i Helsingborg, kontor och paviljong i Stockholm samt kulturhus i Skellefteå – löser arkitektoniska problem på oväntade sätt och med upptäckarglädje.


Illustration över Epirocs nya lokaler på Hedensbyn i Skellefteå.

Contractor bygger nya lokaler åt Epiroc

Bygg/Arkitektur Contractor har tecknat avsiktsförklaring och ett avtal om att projektera fram nya, permanenta lokaler i Skellefteå åt Epiroc, Sveriges ledande företag inom gruv- och bergbrytningsutrustning.


Orion.

Diös köper i Skellefteå

Transaktioner Diös köper tre fastigheter i centrala Skellefteå. Det underliggande värdet är 118 miljoner kronor.