Image
Veidekke får bygguppdraget för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden.
Veidekke får bygguppdraget för SEB:s nya kontorskvarter i Arenastaden. Bild: Alessandro Ripellino Arkitekter

De får bygguppdraget för SEB:s nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Veidekke har tecknat avtal med Fabege om att bygga SEB:s nya kontor i Arenastaden med 4 500 arbetsplatser. Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två faser nu avropats. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1,7 miljarder kronor.
Publicerad den 5 November 2014
Per-Ingemar Persson. Bild: Veidekke
Per-Ingemar Persson.

Fabege har så gott som alltid tidigare valt Peab som byggare för sina projekt så det var en skräll att Veidekke nu fick uppdraget att bygga SEB:s huvudkontor.

Samarbetsavtalet omfattar nybyggnation av kontorsfastighet om cirka 90 000 kvadratmeter BTA i nära anslutning till Mall of Scandinavia. Byggnaden är uppdelad på tre hus som binds samman med glasövergångar.

- Vi är mycket glada och stolta över att Fabege har gett oss detta stora förtroende. En utmaning vi tar till oss med stor ödmjukhet. Vi har en stark ambition inom Veidekke att ytterligare stärka vår position i Sverige som en av de mest spännande aktörerna i branschen. Förtroendet från Fabege är ett fantastiskt steg i denna utveckling, och som möjliggjorts genom vår skandinaviska samverkan med stark samlad erfarenhet kring stora komplexa projekt. Ett tydligt exempel på vår multilokala strategi, säger Per-Ingemar Persson, vd Veidekke Sverige

Projektet kommer att modelleras upp i en 3D-modell för VDC (Virtual Design and Construction). Ett arbetssätt som integrerar virtuella modeller och underlättar för involvering mellan olika discipliner i projektering och produktion för att skapa korta och effektiva beslutsvägar. Veidekke är idag världsledande i arbetet med VDC och har flest VDC-certifierade medarbetare i Skandinavien.

Byggnaderna kommer att bli miljösmarta med fokus på låg energiförbrukning och hållbara materialval samt miljöcertifieras enligt Breeam Excellence.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige