Image

Corem ökar i väst

Transaktioner Corem köper en fastighet i Göteborg och en i Halmstad för sammanlagt 138 miljoner kronor. Samtidigt säljer bolaget i Jönköping och Huskvarna.
Publicerad den 22 December 2014
Annons
Image
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Corem köper fastigheten Håltsås 1:17 i Härryda kommun mellan Göteborg och Landvetter för 91 miljoner kronor. Det rör sig om en modern lagerfastighet med en total uthyrbar area om cirka 9 000 kvadratmeter och ett underliggande fastighetsvärde om 91 miljoner kronor. Fastigheten är bebyggd med tre byggnader uppförda mellan 2008 - 2011 och är fullt uthyrd. Genomsnittlig återstående kontraktslängd är cirka 8,5 år.

- Vi finns redan idag etablerade i Härryda kommun genom våra förvärv av Mölnlycke Logistikpark. Genom detta förvärv bygger vi på vårt bestånd i närområdet, men nu norr om riksväg 40 i direkt anslutning till det nya Bårhultsmotet. Vi ser potentialen i den fortsatta utvecklingen av Bårhults Företagspark och får i och med förvärvet av Håltsås 1:17 en stark position i området, säger Eva Landén, vd på Corem.

Vidare har Corem köpt lagerfastigheten Fräsaren 4 belägen i Larsfrids/Vilhelmfälts industriområde i Halmstad för 47 miljoner kronor.

Fastigheten omfattar cirka 11 500 kvadratmeter och ligger i anslutning till Corems övriga fastigheter i Halmstad. Fastigheten är fullt uthyrd på ett tioårigt hyresavtal.
Corem fortsätter även att renodla fastighetsbeståndet och har avyttrat fastigheterna Arkadien 4 i Jönköping och Budkaveln 17 i Husqvarna. Fastigheterna omfattar cirka 4 500 kvadratmeter. Köpare är Estancia Fastigheter.

- Detta är vårt tredje förvärv i Halmstad och på ett år har vi gått från 0 till 50 000 kvadratmeter uthyrbar area i området och etablerat oss som en betydande aktör. Detta förvärv följer vår inslagna strategi att förvärva och bygga där vi redan finns, för att på så sätt skapa effektiva förvaltningsenheter. I och med renodlingen i Småland avyttrade vi även vår sista bostadsfastighet, säger Eva Landén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige