Image

Commerz Real säljer 32 000 kvadratmeter i Finland

Transaktioner Commerz Real säljer kontorsfastigheten Life Science Center Keilaniemi i Esbo, Finland, till Niam. JLL har varit rådgivare till säljaren.
Publicerad den 16 December 2016

Life Science Center Keilaniemi-fastigheten består av fem sammankopplade kontorshus färdigställda mellan 2004 och 2008 och har en uthyrningsbar yta och cirka 32 000 kvadratmeter. Fastigheten gynnas av ett strategiskt läge i Keilaniemi, ett av Helsingfors mest eftertraktade kontorsområden, nära den nya tunnelbanestationen i området.

Fastigheten har en uthyrningsgrad om 93 procent, med hyresgäster som det statsägda IT-servicebolaget CSC, läkemedelsföretagen Bayer Nordic och Ratiopharm, samt de globala bolagen Capgemini och Konica Minolta.

Commerz Real har ägt fastigheten sedan 2009. Avyttringen av Life Science Center Keilaniemi medför av Commerz Real sålt samtliga av sina fastigheter i Finland, då de tidigare i år sålt kontorsfastigheten Lintulahti i Helsingfors innerstad.

Köpeskillingen är konfidentiell, men enligt JLL är transaktionen den hittills största försäljningen av en enskild kontorsfastighet på den finländska fastighetsmarknaden under 2016.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY