Image

Brinova köper i Eslöv och Kävlinge

Transaktioner Brinova köper i Eslöv och Kävlinge. Säljare är HSB Skåne.
Publicerad den 10 Juli 2017
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Brinova köper en fastighet i centrala Eslöv. Fastigheten innehåller bland annat Arbetsförmedlingen, Trafikverket, Sparbanken Skåne samt bostäder. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 96 miljoner kronor. Brinova köper även bostadsfastigheter med 14 lägenheter i Kävlinge. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 22 miljoner kronor.

Fastigheten i Eslöv, Garvaren 17 med en uthyrningsbar yta om cirka 7 600 kvadratmeter har ett hyresvärde om 9,5 miljoner kronor per år. Tillträde sker den 1 oktober 2017.

Fastigheterna i Kävlinge, Bäcken 9 och 20 med en uthyrningsbar yta om cirka 1 000 kvadratmeter har ett hyresvärde om 1,2 miljoner kronor per år. Förvärvet i Kävlinge är att betrakta som närståendetransaktion och är villkorat av beslut på stämma.

Tillträde är planerat till att ske senast våren 2018.

- Fastigheterna kompletterar befintligt bestånd och ger bra förvaltningssynergier, säger Per Johansson, vd för Brinova och fortsätter;

- Brinova planerar att etablera sitt nya enhetskontor i fastigheten i Eslöv, då den med sitt centrala läge är en bra utgångspunkt för den lokala förvaltningen.

Säljare i Eslöv är HSB Ekonomisk Förening.

– Vi upplever Brinova som en seriös och stabil fastighetsägare som vi har fullt förtroende för vid denna försäljning. Vi har också fullt förtroende för att Brinova framöver kommer att bidra till Eslövs fortsatta utveckling av stadskärnan och citysamverkan, säger Ann Irebo, vd för HSB Skåne.

Säljare i Kävlinge är Er-Ho Förvaltning Försäljning 3 AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige