Image

Brinova säljer i Hässleholm och köper i Eslöv

Transaktioner Brinova säljer samtliga sina fastigheter i Hässleholm till K-Fastigheter. Beståndet i Hässleholm är projektfastigheter och består i princip av byggrätter, cirka 38 000 kvadratmeter. Samtidigt köper Brinova av K-Fastigheter ett pågående bostadsprojekt i Eslöv på 39 lägenheter. Hyresrätterna beräknas stå klara för inflyttning hösten 2017. Transaktionerna sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 52 miljoner kronor för försäljningen av fastigheterna i Hässleholm respektive om 60 miljoner kronor för förvärvet av fastigheten i Eslöv.
Publicerad den 25 Januari 2017

I samband med affären säljer Brinova hela sitt bestånd i Hässleholm till K-Fastigheter med frånträde den 1 juni 2017. Beståndet utgörs av fem fastigheter på T4-området för ny-, om- och tillbyggnad av bland annat bostäder och för handel.

Bostadsfastigheten i Eslöv är under uppförande och kommer att ha fem våningar med 39 lägenheter, med en snittyta på cirka 50 kvadratmeter. Hyresvärdet vid färdigställande kommer att uppgå till cirka 3,3 miljoner kronor. Fastigheten är belägen i centrala Eslöv nära tågstationen och torget. Brinova kommer att erbjuda 39 mycket attraktiva hyresrätter med inflyttning under hösten 2017. Lägenheterna kommer att finnas i storlekarna ett till tre rum och kök. De kommer att hålla en mycket hög standard med bland annat helkaklade badrum, Ballingslöv Kök med granitbänkskiva och Whirlpool vitvaror. Samtliga lägenheter kommer att ha minst en egen uteplats och flertalet två i olika väderstreck. Tillträde är planerat till oktober 2017.

– För Brinova blir det positivt och växa vidare i Eslöv, där vi redan har betydande volymer, som skapar ytterligare förvaltningseffektivitet, samtidigt som vi lämnar en ort med en mindre utvecklad närvaro, säger Per Johansson, vd för Brinova.

– K-Fastigheter är mycket positiva till att utöka sin satsning i Hässleholm, extra glädjande med hänsyn till att vi redan finns etablerade på just T4 området och känner till området och marknaden väl. K-Fastigheter har en strategi om att renodla beståndets geografiska koncentration och väljer därför att sälja bolagets enda fastighet belägen i Eslövs kommun, säger Jacob Karlsson vd för K-Fastigheter

Affären är en närstående transaktion då Erik Selin äger 49 procent av K-Fastigheter, vilket innebär att det slutliga förvärvsbeslutet ska godkännas av den ordinarie årsstämman i maj.

Den preliminära köpeskillingen för försäljning av aktierna i det fastighetsägande bolaget i Hässleholm uppgår till cirka 53 miljoner kronor respektive för förvärv av det fastighetsägande bolaget i Eslöv till cirka 20 miljoner kronor. Brinovas förvärv, samt i samband med förvärvet lösta externa och koncerninterna skulder om cirka 37 miljoner kronor, regleras genom kontant betalning. De slutliga köpeskillingarna ska motsvara de preliminära köpeskillingarna med justeringar för förändringar i det egna kapitalet på tillträdesdagen. Eventuella justeringar i de preliminära köpeskillingarna ska regleras kontant.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige