Image

Brinova köper fem fastigheter

Transaktioner Brinova köper fem fastigheter i Kristianstads kommun för 135 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda till Sparbanken Skåne.
Publicerad den 11 September 2017
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Fastigheterna är belägna i Kristianstad, Åhus och Tollarp och utgör Sparbanken Skånes samtliga kontor i Kristianstad kommun. Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 8 000 kvadratmeter och har ett hyresvärde om 13 miljoner kronor. Tillträde sker den 2 oktober 2017.

– För Brinova blir det positivt att växa i Kristianstad där vi redan har en etablerad förvaltningsorganisation, detta skapar förvaltningseffektivitet, säger Per Johansson, vd för Brinova och fortsätter:

– Brinova är också mycket glada för att få Sparbanken Skåne som hyresgäst, en partner som vi har en lång och stabil relation med.

Köpeskillingen för förvärvet av fastigheterna uppgår till 135 miljoner kronor. Brinovas köp regleras genom upptagande av nya lån om 88 miljoner kronor, resterande regleras genom kontant betalning.

Croisette Real Estate Partner har varit rådgivare till Sparbanken Skåne.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige