Image

Brinova köper fem fastigheter

Transaktioner Brinova köper fem fastigheter i Kristianstads kommun för 135 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda till Sparbanken Skåne.
Publicerad den 11 September 2017
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Fastigheterna är belägna i Kristianstad, Åhus och Tollarp och utgör Sparbanken Skånes samtliga kontor i Kristianstad kommun. Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 8 000 kvadratmeter och har ett hyresvärde om 13 miljoner kronor. Tillträde sker den 2 oktober 2017.

– För Brinova blir det positivt att växa i Kristianstad där vi redan har en etablerad förvaltningsorganisation, detta skapar förvaltningseffektivitet, säger Per Johansson, vd för Brinova och fortsätter:

– Brinova är också mycket glada för att få Sparbanken Skåne som hyresgäst, en partner som vi har en lång och stabil relation med.

Köpeskillingen för förvärvet av fastigheterna uppgår till 135 miljoner kronor. Brinovas köp regleras genom upptagande av nya lån om 88 miljoner kronor, resterande regleras genom kontant betalning.

Croisette Real Estate Partner har varit rådgivare till Sparbanken Skåne.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY