Image

Brinova köper samhällsfastigheter i Malmö

Transaktioner Brinova köper fyra fastigheter med en uthyrbar yta om cirka 4 000 kvadratmeter med vård- och förskoleverksamhet i Malmö. 
Publicerad den 17 Januari 2018
Per Johansson. Bild: Brinova
Per Johansson.

Hyresgäster är Malmö Kommun och Provita, ett dotterbolag till Ambea. Fastigheterna, som köps i bolagsform för med ett underliggande fastighetsvärde om 105 miljoner kronor, är fullt uthyrda och har en genomsnittligt återstående löptid på hyresavtalen om 5,5 år.
Fastigheterna ligger i Södra Sofielund, Rosenvång och Västra Hamnen. Tillträde sker den 30 januari 2018, med ett ekonomiskt tillträde per 1 februari.

– För Brinova blir det positivt att fortsätta växa i Malmö inom samhällssegmentet, säger Per Johansson, vd för Brinova, och fortsätter:

– Malmö kommun är redan i dag en av Brinovas största hyresgäster, en partner som vi har en lång och stabil relation med, och som vi nu utvecklar samarbetet ytterligare med.

Säljare är Jyma Fastigheter, som hade Catella som rådgivare vid transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Castellums aktieägare sitter i en guldsits"

Bolag Castellum redovisade en oväntat stark nettouthyrning under avslutningen av 2020 och vd:n Henrik Saxborn tycker det vittnar om en stor motståndskraft på den nordiska kontorsmarknaden. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets starka bokslut, hur han ser på konkurrensen kring Entra och varför Castellums aktieägare är i ett guldläge oavsett om Entra-affären slutförs eller inte.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY