Image

Avgår mitt i muthärvan

Karriär Agneta Kores, sedan åtta år vd för Familjebostäder i Göteborg, lämnar bolaget och tillträder 1 november tjänsten som länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Västra Götaland.
Publicerad den 9 September 2011
Agneta Kores lämnar Familjebostäder och blir länsöverdirektör. Bild: Niklas Bernstone. Bild: Niklas Bernstone
Agneta Kores lämnar Familjebostäder och blir länsöverdirektör. Bild: Niklas Bernstone.

Familjebostäder är ett av de bolag som misstänks ha blåsts på miljonbelopp i muthärvan som rullas upp i Göteborgs tingsrätt.

Familjebostäders ordförande Anna Hedman (S) säger till Göteborgs-Posten:
- Jag vet inte om det någonsin är rätt tidpunkt. Agneta har fått ett jättefint erbjudande och jag är glad för hennes skull. Vi tappar en kompetent vd men är samtidigt stolta över att ha en vd som nu fått en så ärofull post.

Agneta Kores är civilingenjör, utbildad inom väg- och vattenbyggnad vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag med stor förväntan. Att få arbeta med hållbar utveckling över hela skalan, från fysiska miljö- och samhällsplaneringsfrågor till det sociala perspektivet, blir verkligt intressant. Hållbarhetsfrågorna har följt mig genom mina tidigare uppdrag på lokal och regional nivå och jag ser fram emot att få arbeta med hela Västra Götalands bästa för ögonen, säger Agneta Kores.

Länsöverdirektören är landshövdingens ställföreträdare och leder tillsammans med landshövdingen arbetet vid Länsstyrelsen.

Agneta Kores sitter också i styrelsen för Vasallen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige