Image

Areim hyr ut till Skatteverket och bygger ut vid Lindhagensplan

Uthyrning Skatteverket flyttar delar av sin verksamhet från Fatburen till Lindhagensporten. Areim inleder i höst fas 2 i utvecklingen av fastigheten och skapar 11 000 kvadratmeter nya kontor.
Publicerad den 11 Oktober 2013

Skatteverket hyr 1 500 kvadratmeter i Lindhagensporten, även känd som Gångaren 10.

Areim köpte fastigheten, som är belägen vid Lindhagensplan, av Vasakronan sommaren 2011. Skatteverket kommer i december att flytta servicekontoret och ID-kortshanteringen, som i dag finns på söder i Fatburen, till Gångaren 10.

- Vi är mycket glada över att få Skatteverket som hyresgäst och ser fram emot att samarbeta med dem för att etablera deras nya lokaler. Området, som är ett av de mest expansiva områdena i innerstaden, har de senaste åren blivit allt mer attraktivt och det är en stadsdel under stor förvandling, säger Peter Kvarfordt, ansvarig för uthyrningen på Areim.

Under hösten 2013 påbörjar Areim fas 2 i utvecklingen av Lindhagensporten som kommer att ge ytterligare cirka 11 000 kvadratmeter moderna kontor, planerade att stå klara 2015.

Sammanlagt kommer fastigheten då att omfatta cirka 25 000 kvadratmeter.

- Vi har inga färdiga kontrakt för de nya delarna, men vi har flera intressenter, säger Peter Kvarfordt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige