Image

Areim köper stort av Vasakronan

Transaktioner Vasakronan säljer tomträtten Gångaren 10 vid Lindhagensplan till Areim för 570 miljoner kronor. Gångaren 10 inrymmer i dag huvudsakligen Securitas och Niscayahs huvudkontor.
Publicerad den 12 Augusti 2011

Gångaren 10 är en tomträtt som Vasakronan ägt länge och som på sikt står inför en projektfas.

- Fastigheterna runt omkring har utvecklats med ett betydande inslag av bostäder, vilket i kombination med att Gångaren 10 upplåts med tomträtt, gör att den utvecklingen inte ligger inom bolagets strategi. Areim har kommit med ett bud vi tycker är bra och vi har därför valt att sälja, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

Areim tillträdde den 7 juli.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY