Image

Amasten på väg att köpa i Ronneby

Transaktioner Amasten har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av ett fastighetsbestånd i Ronneby, Blekinge, med ett fastighetsvärde om 140 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Maj 2015
Annons
Image
David Dahlgren Bild: Pixprovider
David Dahlgren

Beståndet om 396 mindre lägenheter utgör en samlad förvaltningsenhet om cirka 12 400 kvadratmeter i Ronneby med övervägande del studentlägenheter, bostäder och omsorgsverksamhet. Säljare är Immobilien Nordic AB.

- Beståndet ligger i bra läge och fastigheterna är i mycket bra skick. Det råder brist på hyresrätter i Ronneby och beståndet har inga vakanser utöver omflyttningar där nya hyresgäster kontrakteras. Med en bedömd direktavkastning om drygt 8 procent i dagens lågräntemiljö illustrerar förvärvet Amastens ambition att förvärva fastigheter med hög direktavkastning i bra mikrolägen i mindre och mellanstora orter. Vi ser många intressanta investeringsmöjligheter i regionen med det här förvärvet som ett första steg att växa vidare, säger David Dahlgren, vd för Amasten.??

Fastigheterna är ursprungligen byggda under åren 1991-2006 som studentbostäder men har delvis konverterats även till annan verksamhet och inkluderar omsorgsverksamheter såsom äldreboende, förskola, boende för ensamkommande flyktingbarn och en förhyrning till Migrationsverket.

Studentlägenheterna hyrs främst ut till studenter på Högskolan i närliggande Karlskrona.

Förvärvet planeras delvis att finansieras genom betalning i form av nya stamaktier i Amasten till säljaren Immobilien Nordic AB. Slutliga villkor kommer att meddelas när dessa har fastställts.

Förvärven bedöms öka vinsten per stamaktie även beaktat den utspädning som kommer att följa av den tilltänkta nyemissionen av stamaktier till säljarna.??

Amasten har sedan tidigare fastigheter i Mörrum och Olofström i Blekinge och avser slutföra förvärvet före andra kvartalets slut. Amastens resultatprognos kommer att uppdateras och meddelas när slutligt överlåtelseavtal tecknats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige