Image

Amasten köper i Härnösand

Transaktioner Amasten har tecknat en avsiktsförklaring om att köpa sex fastigheter i Härnösand av Vashod Fastigheter för 50 miljoner kronor.
Publicerad den 20 November 2014
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

Beståndet om cirka 9 800 kvadratmeter utgör en samlad förvaltningsenhet i centrala Härnösand med 55 procent bostäder samt butiks- och kontorslokaler och en mindre del industri.

- Beståndet ligger i bästa läge och bostäderna är i mycket bra skick. Det råder brist på hyresrätter i Härnösand och beståndet har inga vakanser, varken bland bostäder eller kommersiella lokaler. Med en bedömd direktavkastning om cirka 7,5 procent i dagens lågräntemiljö illustrerar förvärvet Amastens ambition att förvärva fastigheter med hög direktavkastning i bra mikrolägen i mindre och mellanstora orter. Vi ser många intressanta investeringsmöjligheter i regionen med det här förvärvet som ett första steg att växa vidare, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

Härnösand är residensstad i Ångermanland med flertalet offentliga myndigheter såsom länsstyrelse, länsrätt och tingsrätt. Amasten avser att växa i Sundsvallsregionen, som för Amasten primärt omfattar Sundsvall, Timrå, Härnösand och Sollefteå.

Vashod säljer i och med affären i stort sett hela sitt bestånd.

Amasten har sedan tidigare fastigheter i Sollefteå och avser slutföra förvärvet före årets slut.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige