Image

Amasten köper i Härnösand

Transaktioner Amasten har tecknat en avsiktsförklaring om att köpa sex fastigheter i Härnösand av Vashod Fastigheter för 50 miljoner kronor.
Publicerad den 20 November 2014
David Dahlgren. Bild: Pixprovider
David Dahlgren.

Beståndet om cirka 9 800 kvadratmeter utgör en samlad förvaltningsenhet i centrala Härnösand med 55 procent bostäder samt butiks- och kontorslokaler och en mindre del industri.

- Beståndet ligger i bästa läge och bostäderna är i mycket bra skick. Det råder brist på hyresrätter i Härnösand och beståndet har inga vakanser, varken bland bostäder eller kommersiella lokaler. Med en bedömd direktavkastning om cirka 7,5 procent i dagens lågräntemiljö illustrerar förvärvet Amastens ambition att förvärva fastigheter med hög direktavkastning i bra mikrolägen i mindre och mellanstora orter. Vi ser många intressanta investeringsmöjligheter i regionen med det här förvärvet som ett första steg att växa vidare, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

Härnösand är residensstad i Ångermanland med flertalet offentliga myndigheter såsom länsstyrelse, länsrätt och tingsrätt. Amasten avser att växa i Sundsvallsregionen, som för Amasten primärt omfattar Sundsvall, Timrå, Härnösand och Sollefteå.

Vashod säljer i och med affären i stort sett hela sitt bestånd.

Amasten har sedan tidigare fastigheter i Sollefteå och avser slutföra förvärvet före årets slut.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY