Image

Amasten går vidare med Ronnebyköp

Transaktioner Amasten har nu ingått avtal om förvärvet av ett bestånd i Ronneby. Amasten köper 396 mindre lägenheter för 140 miljoner kronor av Immobilien Nordic AB.
Publicerad den 5 Juni 2015

Fastighetsbeståndet innefattar 396 mindre lägenheter med en samlad förvaltningsenhet om cirka 12 400 kvadratmeter motsvarande 50 procent studentlägenheter, 41 procent omsorgsverksamhet och 9 procent lägenhetshotell. Fastigheterna är ursprungligen byggda under åren 1991-2006 som studentbostäder men har delvis konverterats till annan verksamhet och inkluderar omsorgsverksamheter såsom äldreboende, förskola, boende för ensamkommande flyktingbarn, en förhyrning till Migrationsverket och ett lägenhetshotell.
Priset motsvarar 11 250 kronor per kvadratmeter och den bedömda direktavkastningen ligger på åtta procent.

Eftersom en del av köpeskillingen ska erläggas i form av nyemitterade stamaktier i Amasten är avtalet villkorat bolagsstämmans beslut om emissionsbemyndigande den 23 juni. Tillträde beräknas ske kort efter bolagsstämman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY