Image

Alma köper 21 000 kvadratmeter i Tingsryd

Transaktioner Industri- och lagerfastigheten i Tingsryd är fullt uthyrd till Orthex Sweden och säljare är Orthex Group.
Publicerad den 1 December 2016
Annons
Image

Köpet är det tredje som Alma Property Partners genomför i Alma I Industri & Logistik. Transaktionen avser en industri- och lagerfastighet i Tingsryd om totalt cirka 21 000 kvadratmeter. Orthex tecknar ett 15-årigt hyresavtal som en del i affären.

– Vi är glada över att förvärva en av Europas mest effektiva plastproduktionsanläggningar. Orthex är ett välmående bolag med en stabil tillväxtprognos vilket gör det till ett strategiskt tilläggsförvärv i Almas industri- och logistikbolag. Vi ser fram emot att stärka relationen med hyresgästen och tillsammans fortsätta utveckla fastigheten, säger Simon de Château på Alma Property Partners.

– Vi ser fram emot att samarbeta med den nya ägaren Alma Property Partners. Försäljningen är ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi där vi vill lägga fokus på att utveckla verksamheten och ytterligare stärka vår position inom hushållsprodukter, säger Alexander Rosenlew från Orthex Group.

Kilpatrick Townsend och PWC har företrätt Alma Property Partners medan Newsec och Bird & Bird har företrätt Orthex Group i transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige