Image

Alma köper Häggvik Entré

Transaktioner Alma Property Partners köper Stämpeln 1 i Häggvik av Bonnier Fastigheter. Fastigheten ska utvecklas till en modern handelsplats omfattande 30 000 kvadratmeter.
Publicerad den 17 Augusti 2017
Häggvik Entré. Bild: Alma Property Partners
Häggvik Entré.

Stämpeln 1 har 13 000 kvadratmeter uthyrbar handelsyta med Willys och K-Rauta som hyresgäster. Bonnier har, i nära samarbete med Sollentuna kommun, tagit fram en ny detaljplan för fastigheten.

– Affären ger oss möjlighet att skapa ett nytt handelskoncept i en av Stockholms viktigaste knytpunkter mellan Förbifarten, E4:an och Norrortsleden. Vi kommer att fylla detta blivande landmärke med ett spännande innehåll av upplevelser, shopping och restauranger, säger Simon de Château, CIO på Alma Property Partners.

– Det kommer tillskapas tusentals bostäder i Häggvik under de kommande åren vilket kommer leda till ett starkt underlag för konsumenthandeln. Vi ser en stor potential i att utveckla en strategisk handelsplats vid Häggviks entré och bidra till stadsbyggandet, säger Alexander Thams, Director på Alma Property Partners.

– Det känns bra att nu lämna över stafettpinnen till en så kompetent aktör som Alma Property Partners. Häggvik Entré är ett mycket spännande handelsprojekt i ett fantastiskt läge och jag är övertygad om att Alma kommer att genomföra projektet på ett bra sätt, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Köpet sker genom dotterbolaget Alma I Sverige AB som Alma äger och driver i samarbete med Mässing Properties AB som drivs av Fredrik Mässing. Säljarens rådgivare har varit Cushman & Wakefield och Kanter Advokatbyrå. Köparens rådgivare har varit Roschier Advokatbyrå.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY