Image

Acturum köper mer av Astra Zeneca i Södertälje

Transaktioner Astra Zeneca säljer sitt toxikologiska laboratorium i Gärtuna till Acturum, som tidigare har köpt stora delar av Astra Zenecas anläggningar i Södertälje. Ett nytt forskningsinstitut ska skapas i lokalerna.
Publicerad den 1 Augusti 2013

Acturum ägs av Peab och FAM, Wallenbergstiftelsernas förvaltningsbolag.

Lokalytan är 42 000 kvadratmeter och innehåller totalt 80 olika, komplett utrustade laboratorier. Institutet Swetox - Swedish Toxicology Institute – kommer att drivas som ett konsortium där kommersiell verksamhet på sikt ska finansiera forskningen.

Karolinska Institutet kommer att finansiera uppbyggnaden av den akademiska delen av Swetox med totalt 50 miljoner kronor under fem år, och Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse bidrar med ett infrastrukturanslag till Karolinska Institutet om 35 miljoner kronor för toxikologisk verksamhet. Forskningsrådet Formas satsar totalt 50 miljoner kronor i stöd till forskare vid svenska universitet, högskolor eller forskningsinstitut som vill förlägga verksamhet till Swetox.

- Det här är en väldigt spännande satsning inom ett framtidsområde som kommer att skapa mycket värdefulla möjligheter för såväl Södertälje, Stockholms regionen som Sverige, säger Stephan Tolstoy, ordförande i Acturum.

Lindahl har biträtt FAM och Peab i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige