Image

Willhem gör entré i Helsingborg

Transaktioner Willhem blir ny aktör på bostadsmarknaden i Helsingborg i och med ett köp av 610 hyreslägenheter.
Publicerad den 1 Juli 2015
Mikael Granath. Bild: Willhem
Mikael Granath.

Bostadsbolaget Willhem växer nu i södra Sverige. Expansionen sker genom avtal om förvärv av 27 fastigheter med 610 hyreslägenheter belägna i Helsingborgs kommun. Den totala uthyrningsbara ytan är 42 851 kvadratmeter. Säljaren är en större och lokal aktör som verkat under lång tid i Helsingborgsregionen.

Willhems ambition är att växa på de orter där företaget finns etablerat i dag och samtidigt titta på möjligheter att komma in på nya, intressanta marknader.

- Helsingborg är en av landets mest attraktiva regionstäder och vi är mycket glada över att kunna etablera oss här. Fastigheterna som ingår i affären kompletterar våra befintliga portföljer i Halmstad och Malmö på ett bra sätt, säger Willhems vd Mikael Granath.

Tillträde sker den 1 oktober.

Savills var säljarens rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här lägger Savills IM sitt nordiska investeringsfokus 2022

Bolag Savills IM identifierar att boende och logistik är sektorer som ska bevakas i en ny grön era för fastighetsinvesteringar 2022 i sin investerarundersökning. Bolagets Nordenchef Peter Broström berättar för Fastighetssverige om kontorssegmentets framtid, hur hållbarhetsfrågor kommer påverka investeringar och var man själva kommer lägga fokus för investeringar under kommande året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY