Image
Maryrose David, analyschef på Savills

Analyschefen: Välkommen till det dramatiska 20-talet

Ekonomi/Finansiering Maryrose David är analyschef på Savills och ger en bild av att hur riskerna ökar för fastighetsbolagen. På Fastighetssveriges event Lokalmarknadsdagen i Göteborg berättade hon att det 20-tal vi befinner oss i nu är att likna med situationen vi såg på 80-talet, även om spänningarna är något andra idag.


Revelop säljer industri-och logistikfastighet i Jordbro till Savills IM.

Revelop säljer industri- och logistikfastighet i Jordbro

Transaktioner Revelop avyttrar en nyligen färdigställd industri- och logistikfastighet på 13 000 kvadratmeter i Jordbro till Savills Investment Management.


Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills.

Patrizia hyr ut till duo på Bryggargatan 4

Uthyrning Savills uthyrningsteam har varit rådgivare till Patrizia vid uthyrningen av 711 kvadratmeter kontor på Bryggargatan 4 i centrala Stockholm. Uthyrningen är fördelad på två kontorslokaler; 370 kvadratmeter som hyrs ut till Hays AB och 341 kvadratmeter till The We Select Company AB. Båda kontoren ligger på plan 4. Det finns idag ett vakant kontor om 102 kvadratmeter i markplan, i övrigt är fastigheten fullt uthyrd.


Hjulet är ett av programmen Warner Bros producerar.

Svenska Hus tecknar hyresavtal med Warner Bros

Uthyrning Nästa sommar flyttar Warner Bros sin TV-produktion i Göteborg till specialanpassade lokaler på Marieholmsgatan. Hyresavtalet med Svenska Hus är på tio år.
– Vi kände att Svenska Hus hade rätt engagemang för att hitta en kreativ och långsiktig lösning tillsammans med oss, säger Johan Idering, vd på Warner Bros. International Television Production Sverige.


Savills värderingsteam rekryterar kvartett

Bolag Savills fortsätter att växa och förstärker värderingsteamet ytterligare med fyra nya medarbetare.


Kevin Mofid, Head of Industrial Research, Savills.

Motvind och medvind inom logistik – experten spår tuff vinter

Bolag Kevin Mofid, Head of Logistics & Industrial Research på Savills, ser en jämnvikt inom logistiksegmentet just nu där finns en balans mellan motgångarna och medgångarna på marknaden. Han flaggar dock för att vintern kommer att bli tuff och att motvindarna kan öka i styrka. Under Fastighetssveriges event Stora Logistikdagen berättade han mer om utvecklingen på en europeisk nivå.


Stora Logistikdagen
Kevin Mofid, Head of Industrial Research, Savills.

Stora Logistikdagen: Internationella trender – vad är på väg till Sverige?

Stora Logistikdagen Den 15 september är det dags för årets mötesplats för alla som jobbar med lager- och logistikfastigheter. Under dagen får vi lyssna till en av världens ledande experter på området – Savills Head of Industrial research Kevin Mofid.


Robb Simpson och Viktor Pettersson.

Savills rekryterar två till Stockholmskontoret

Karriär Savills förstärker sitt Stockholmskontor med Robb Simpson och Viktor Pettersson.


Kristian Sundborn.

Savills stärker sitt industri- och logistikteam

Bolag Savills växer inom Industri & Logistik genom rekryteringen av Kristian Sundborn till Savills affärsområde Agency.


Matilda Haglund.

Savills växer inom hyresgästrådgivning – rekryterar Matilda Haglund

Bolag Savills har rekryterat Matilda Haglund till Savills Occupier Services-team. Matilda Haglund har mångårig erfarenhet inom hyresgästrådgivning från JLL i Sverige och i Storbritannien. Vidare har hon även arbetat i Australien.


Lisen Heijbel.

Här letar Savills IM nya förvärv

Bolag Savills IM fortsätter investera i på den heta logistikmarknaden. Efter nya förvärvet i Rosersberg ger Lisen Heijbel, investeringschef Norden på Savills IM, sin syn på konkurrensen på last mile-fastigheter, inledningen av 2022 för Savills IM och var man fortsätter leta förvärv.


Lisen Heijbel.

Savills IM köper nybyggd logistikfastighet i Rosersberg

Transaktioner Savills Investment Management (Savills IM) har förvärvat en nybyggd distributionscentral i Rosersberg norr om Stockholm för en av deras europeiska logistikfonder.


Daniel Albrektson ansluter till Savills.

Daniel Albrektson ansluter till Savills

Bolag Savills har rekryterat Daniel Albrektson som Director. Han förstärker bolagets Investment-team och ansluter den 1 juni.


Fastigheten Drevet i Långeberga är nu fullt uthyrd.

Fullt uthyrt i Drevet i Långeberga

Uthyrning Castellums projekt i Långeberga består av två moderna byggnader för logistik, lager och lättare industri. Efterfrågan på moderna logistiklokaler i Helsingborg är stor och, med uthyrningen till Alex Andersen Ølund A/S är byggnaderna med namnet Drevet nu fullt uthyrt.


Savills får uppdrag av Barings gällande 30 000 kvadratmeter logistik i Örebro.

Savills får uppdrag av Barings gällande 30 000 kvadratmeter logistik

Uthyrning Barings har genom sitt bolag Broadgate Holding AB förvärvat mark i populära Pilängenområdet i Örebro. På tomten ska en logistikbyggnad uppföras om drygt 30 000 kvadratmeter. Lokalen kan delas upp till fyra hyresgäster.


Magnus Pettersson.

Savills tecknar uthyrningsuppdrag med Bockasjö

Uthyrning Savills har tecknat exklusiva avtal med Bockasjö gällande uthyrning av logistikfastigheter i Rosersberg och Eskilstuna logistikpark.


Logistic Contractor utvecklar och bygger logistikanläggning i Örebro.

Logistic Contractor utvecklar och bygger logistikanläggning i Örebro

Uthyrning Logistic Contractor har fått i uppdrag att utveckla och bygga en logistikanläggning på 9 000 kvadratmeter i Örebro åt en större global aktör som i nuläget inte kan namnges. Ett tolvårigt hyresavtal har tecknats med företaget med en basårshyra på 5,9 miljoner kronor.


Stockholm.

Savills får uthyrningsuppdrag av Slussgården

Uthyrning Savills får uthyrningsuppdraget av Slussgården att totalt hyra ut 14 500 kvadratmeter kommersiell yta på Renstiernas gata 12 och Tjärhovsgatan 21 på Södermalm. Slussgården påbörjade arbetet med ny- och tillbyggnation av kvarteret i fjol och projektet går under namnet Sofiahusen.


Continental/Merlett hyr i Ingared.

Continental/Merlett hyr 3 000 kvadratmeter i Ingared

Uthyrning Den globala koncernen Continental har förvärvat Merlett, som är ett marknadsledande bolag med försäljning av plastslang vilket nu utökas med gummislang av olika slag. Merlett som har haft sin svenska verksamhet förlagd till Gråbo industriområde har efter förvärvet sökt efter större och mer ändamålsenliga lokaler. Lösningen för Merlett blev till slut en nybyggd lokal i Ingared.


Rikard Lindkvist.

Savills får nytt uthyrningsuppdrag av Barings

Uthyrning Barings fortsätter samarbetet med Savills avseende uthyrning av cirka 34 000 kvadratmeter toppmodern logistik i Göteborgs hamn.