Image
Matilda Haglund.

Savills växer inom hyresgästrådgivning – rekryterar Matilda Haglund

Bolag Savills har rekryterat Matilda Haglund till Savills Occupier Services-team. Matilda Haglund har mångårig erfarenhet inom hyresgästrådgivning från JLL i Sverige och i Storbritannien. Vidare har hon även arbetat i Australien.


Lisen Heijbel.

Här letar Savills IM nya förvärv

Bolag Savills IM fortsätter investera i på den heta logistikmarknaden. Efter nya förvärvet i Rosersberg ger Lisen Heijbel, investeringschef Norden på Savills IM, sin syn på konkurrensen på last mile-fastigheter, inledningen av 2022 för Savills IM och var man fortsätter leta förvärv.


Lisen Heijbel.

Savills IM köper nybyggd logistikfastighet i Rosersberg

Transaktioner Savills Investment Management (Savills IM) har förvärvat en nybyggd distributionscentral i Rosersberg norr om Stockholm för en av deras europeiska logistikfonder.


Daniel Albrektson ansluter till Savills.

Daniel Albrektson ansluter till Savills

Bolag Savills har rekryterat Daniel Albrektson som Director. Han förstärker bolagets Investment-team och ansluter den 1 juni.


Fastigheten Drevet i Långeberga är nu fullt uthyrd.

Fullt uthyrt i Drevet i Långeberga

Uthyrning Castellums projekt i Långeberga består av två moderna byggnader för logistik, lager och lättare industri. Efterfrågan på moderna logistiklokaler i Helsingborg är stor och, med uthyrningen till Alex Andersen Ølund A/S är byggnaderna med namnet Drevet nu fullt uthyrt.


Savills får uppdrag av Barings gällande 30 000 kvadratmeter logistik i Örebro.

Savills får uppdrag av Barings gällande 30 000 kvadratmeter logistik

Uthyrning Barings har genom sitt bolag Broadgate Holding AB förvärvat mark i populära Pilängenområdet i Örebro. På tomten ska en logistikbyggnad uppföras om drygt 30 000 kvadratmeter. Lokalen kan delas upp till fyra hyresgäster.


Magnus Pettersson.

Savills tecknar uthyrningsuppdrag med Bockasjö

Uthyrning Savills har tecknat exklusiva avtal med Bockasjö gällande uthyrning av logistikfastigheter i Rosersberg och Eskilstuna logistikpark.


Logistic Contractor utvecklar och bygger logistikanläggning i Örebro.

Logistic Contractor utvecklar och bygger logistikanläggning i Örebro

Uthyrning Logistic Contractor har fått i uppdrag att utveckla och bygga en logistikanläggning på 9 000 kvadratmeter i Örebro åt en större global aktör som i nuläget inte kan namnges. Ett tolvårigt hyresavtal har tecknats med företaget med en basårshyra på 5,9 miljoner kronor.


Stockholm.

Savills får uthyrningsuppdrag av Slussgården

Uthyrning Savills får uthyrningsuppdraget av Slussgården att totalt hyra ut 14 500 kvadratmeter kommersiell yta på Renstiernas gata 12 och Tjärhovsgatan 21 på Södermalm. Slussgården påbörjade arbetet med ny- och tillbyggnation av kvarteret i fjol och projektet går under namnet Sofiahusen.


Continental/Merlett hyr i Ingared.

Continental/Merlett hyr 3 000 kvadratmeter i Ingared

Uthyrning Den globala koncernen Continental har förvärvat Merlett, som är ett marknadsledande bolag med försäljning av plastslang vilket nu utökas med gummislang av olika slag. Merlett som har haft sin svenska verksamhet förlagd till Gråbo industriområde har efter förvärvet sökt efter större och mer ändamålsenliga lokaler. Lösningen för Merlett blev till slut en nybyggd lokal i Ingared.


Rikard Lindkvist.

Savills får nytt uthyrningsuppdrag av Barings

Uthyrning Barings fortsätter samarbetet med Savills avseende uthyrning av cirka 34 000 kvadratmeter toppmodern logistik i Göteborgs hamn.


Barings hyr ut nyproduktion i Göteborg till PM Flex.

Barings hyr ut 32 000 kvadratmeter logistik

Uthyrning Barings har kommit överens om två uthyrningar om sammanlagt 32 000 kvadratmeter logistikyta i Helsingborg och Göteborg.


Stockholm.

Cityfast hyr ut till Sydkoreanska kulturcentret

Uthyrning Savills har varit rådgivare till Cityfast vid uthyrningen av 1 660 kvadratmeter kontor på Kungsholmsgatan 23 i Stockholm.


Stockholm.

Teoge hyr ut tre kontorsplan

Uthyrning Savills har varit rådgivare till Teoge och Gillesvik Fastigheter vid uthyrningen av tre kontorsplan i fastigheten på Kungsgatan 71. De nya hyresgästerna är Borevision, Alla BRF samt Boulder.


Savills har hyrt ut det sista våningsplanet på Sveavägen 98 till Vårdbemanning Sverige.

Vårdbemanning tar sista våningsplanet på Sveavägen 98

Uthyrning Federativs Förlagshus har nu hyrt ut sista våningsplanet i sin fastighet på Sveavägen 98 i Stockholm till Vårdbemanning Sverige. Fastigheten är nu fullt uthyrd.


Maryrose David, analyschef på Savills.

Trots oroliga tider – nytt starkt år väntar svenska utlandsinvesteringar

Bolag Maryrose David, analyschef på Savills, berättar för Fastighetssverige hur Rysslands invasion av Ukraina kan komma att påverka ekonomin och den europeiska fastighetsinvesteringsaktiviteten under 2022. Dessutom berättar hon om utsikterna för svenska cross boarder-investeringar efter ett rekordartat 2021 där Sverige investerade näst mest i utlandet efter USA.


Savills utser CTO

Bolag Savills befordrar Lars Andersson till CTO i sin fortsatta digitala satsning.


Maryrose David.

Analyschefen: De privata aktörerna kommer fortsätta driva segmentet framåt

Bolag Samhällsfastigheter har på senare år blivit allt mer självklart som eget segment på fastighetsmarknaden och intresset har vuxit explosionsartat – de långa avtalen med vanligtvis stabila motparter ses som säkra investeringar. Maryrose David, analyschef på Savills Sverige, berättar hur trenderna ser ut inom segmentet just nu och varför den säkra tillväxten lär fortsätta inom branschens tredje största segment.


Peter Broström. Obs. Bilden är ett montage.

"Vi kommer vara aktiva köpare"

Bolag Savills IM genomför en ny nordisk transaktion, denna gång genom att avyttra av en dansk logistikportfölj till Macquarie. Peter Broström, Nordenchef på Savills IM, berättar för Fastighetssverige om bolagets syn på den nordiska logistikmarknaden, hur de kommer att agera på den framöver och om i vilka andra segment de letar efter investeringar.


Johan Bark.

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.