Image
Dubbelknappen 23, Fosie, Malmö, nybyggnation för Bevego.
Dubbelknappen 23, Fosie, Malmö, nybyggnation för Bevego. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs bygger nytt åt Bevego i Malmö

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Bevego för en ny produktionsanläggning om 1 200 kvadratmeter i Fosie i Malmö.
Publicerad den 22 April 2020
Annons
Image

Bevego är ett grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation. Företaget hyr sedan 2007 butiks- och lagerlokaler om 4 000 kvadratmeter på fastigheten Dubbelknappen 23 i Fosie. På samma fastighet kommer Wihlborgs nu att uppföra en produktionsanläggning om 1 200 kvadratmeter som Bevego hyr på ett tioårigt hyresavtal. Samtidigt förlänger man hyresavtalet för de befintliga lokalerna med tio år.

Investeringen för nybyggnaden uppgår till 23 miljoner kronor och avkastningen beräknas till sju procent exklusive markvärde.
– Vi uppskattar långsiktiga relationer med våra hyresgäster och är glada att kunna bidra till att skapa förutsättningar för fortsatt utveckling för Bevego. Med ytterligare en byggnad på samma fastighet kan gemensamma logistikytor utnyttjas effektivt och verksamheten får en bra helhetslösning, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
– Vi har under en längre tid planerat för en expansion i region Syd och då vår filial i Malmö utgör själva navet i regionen så var valet ganska enkelt. Det gläder oss att Wihlborgs kunde frigöra ytor för detta i direkt anslutning till vår nuvarande filial vilket ger oss en rad synergier. Det är så klart även glädjande att vi fortsätter att expandera och skapar ytterligare arbetstillfällen, säger Peter Hamberg, vd för Bevego.

Den nya byggnaden beräknas stå klar för inflyttning den 1 juni 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY