Image

Wästbygg och Norcap utvecklar centrala Lund

Bygg/Arkitektur Wästbygg och danska Norcap ska tillsammans utveckla kvarteret Galten, vid Mårtenstorget i Lund. Man planerar tillsammans med Lunds kommun för 160 lägenheter, parkeringsgarage och kommersiella ytor om 7 000 kvadratmeter.
Publicerad den 22 November 2017
Arkitektförslagen uppifrån från vänster: White, Marge, CF Møller. Bild: White, Marge, CF Møller
Arkitektförslagen uppifrån från vänster: White, Marge, CF Møller.

– Det är inte ofta det skapas möjlighet att utveckla ett centralt förtätningsprojekt på bästa läge. Vi vill värna om platsens befintliga kvalitéter samtidigt som vi vill markera det centrala läget med attraktiva bostadshus och nya centrumfunktioner. Att få utveckla kvarteret Galten tillsammans med Norcap och Lunds kommun känns otroligt spännande, säger Anders Bolltoft, affärsutvecklingschef på Wästbygg Projektutveckling.

Jens Winther, vd för Norcap Development, ser fram emot att projektet nu blir verklighet.

– För några år sedan köpte vi ett par fastigheter vid Mårtenstorget, och sedan dess har vi arbetat med idén om ett större utvecklingsprojekt på kvarteret Galten. Vi är glada över att ha etablerat ett samarbete med Wästbygg om projektets vidare bearbetning och realisering, säger han.

Tre arkitektbyråer, White, Marge och CF Møller, har nu lämnat förslag på hur kvarteret ska gestaltas, och tanken är man vid årsskiftet vet vilket eller vilka förslag man arbetar vidare med. Därefter kommer en detaljplan arbetas fram.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige