Image

Wästbygg bygger äldreboende i Helsingborg

Bygg/Arkitektur I ett samverkansprojekt med Vectura Fastigheter kommer Wästbygg att uppföra kvarteret Bronsåldern med 97 bostäder uppdelat på trygghetsboende och äldreboende.
Publicerad den 26 Januari 2018
Kvarteret Bronsåldern. Bild: Wästbygg
Kvarteret Bronsåldern.

Kvarteret Bronsåldern kommer att ligga i Mariastaden i nordöstra delen av Helsingborg.

— Vi bygger nu i en expansiv del av Helsingborg och ser fram emot att sätta Helsingborg på kartan för både oss och Vectura. Inflyttning är planerad till september 2019 och med en kort entreprenadtid känns det bra att ha med Vectura som samverkanspartner då de också har stor erfarenhet av samhällsfastigheter, säger Anders Hinn, affärschef på Wästbygg.

Vectura är en del av Investorgruppen och har specialiserat sig på samhällsfastigheter, kontor och hotell. Trygghetsboendet ska Vectura driva i egen regi. Äldreboendet kommer att ha Aleris som hyresgäst och operatör.

— Vi på Vectura Fastigheter ser verkligen fram emot det kommande samarbetet med Wästbygg, som för oss är en ny samarbetspartner i vårt byggande av äldre- och trygghetsbostäder runt om i Sverige, säger Maria Florén, projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige