Image

Wallenstam vill bygga 28 våningar högt i Gårda

Bygg/Arkitektur Wallenstam vill bygga ett 28 våningar högt kontorshus på Drakegatan i Gårda. Detaljplanearbetet är igång.
Publicerad den 30 November 2015
Peder Wahlgren Bild: Nicklas Tollesson
Peder Wahlgren

Detaljplanen omfattar tre stora kontorsprojekt i Gårda – Skanskas projekt på Statoiltomten, Platzers utveckling av Canonhuset och Wallenstams fill in-projekt på Drakegatan.

- Vi äger Drakegatan 5 och 7. Arbetsnamnet på det här projektet är Drakegatan 5½, säger Peder Wahlgren, affärsområdeschef på Wallenstam till Fastighetssverige.
Projektet är en smal byggnad som binder samman grannbyggnaderna. Totalt skapas 15 000 kvadratmeter kontor fördelat på 28 våningar.

- För att få volym i projektet måste vi bygga högt, konstaterar Peder Wahlgren.
Detaljplanearbetet pågår just nu.

- Företagen vill inte vänta i flera år på att kunna flytta in i sina lokaler. Därför måste vi se till att vara startklara när marknaden är den rätta. Vilket den egentligen är nu. Det är synd att vi inte har detaljplan och bygglov klara för den här byggnaden i dag.

Wallenstam har även andra Gårdaplaner som ligger längre fram i tiden – cirka 20 000 kvadratmeter på Vädursgatan 5 och 16 000 kvadratmeter på Södra Gubberogatan.

- På Vädursgatan siktar vi på att addera en ny byggnadskropp till det befintliga. Det nya huset kan bli mellan 15 och 20 våningar högt.

- På Södra Gubberogatan undersöker vi möjligheterna att bebygga parkeringsplatsen väster om Södra Gubberogatan, ner mot E6/E20, säger Peder Wahlgren.

Utöver det så studerar Wallenstam att förtäta med fler bostäder i området. På Gårdavägen kan det förtätas med upp mot 90 lägenheter i direkt anslutning till Mölndalsån.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige