Image
Peder Wahlgren

Fick lämna vd-tjänsten på Goco – här är Wahlgrens nya uppdrag

Karriär Peder Wahlgren: "Otroligt spännande bolag."


Goco Health Innovation City i Mölndal.

Vd för megasatsning får lämna – "Det är ägarna som bestämmer"

Bolag Vd Peder Wahlgren får lämna life science-satsningen Goco Health Innovation City i Mölndal.
– Det är ägarna som bestämmer, säger han till Fastighetssverige.


Peter Wahlgren och Anna Eckerstig.

Goco rekryterar Chalmersfastigheters vice vd

Bolag Nu är det klart att Anna Eckerstig blir ny projektutvecklingschef för innovationsklustret Goco Health Innovation City i Mölndal. Anna Eckerstig kommer närmast från Chalmersfastigheter i rollen som vice vd, hållbarhetschef samt enhetschef. Nu ska hon axla ansvaret för utveckling och implementering av fastighetsprojektet med fokus på innovation och hälsa.


Peder Wahlgren.

Hälsokluster i Mölndal kan växa ännu mer: "För diskussioner"

Bygg/Arkitektur Fredagen den 24 januari togs det första spadtaget vid bygget av det 100 000 kvadratmeter stora Goco Health Innovation City i Mölndal. Visionen är att bli Sveriges största life science-kluster – en resa som vd:n Peder Wahlgren berättar mer om för Fastighetssverige.


Bland andra näringsminister Ibrahim Baylan var med och tog det första spadtaget på fredagen.

Första stora etableringen klar i Goco Health Innovation City

Uthyrning På fredagen invigdes bygget av Goco Health Innovation City i Mölndal. Den första stora etableringen är klar – Fujirebio, ett japanskt världsledande bolag inom cancerdiagnostik, har tecknat avtal om 8 000 kvadratmeter.


Peder Wahlgren

Tidigare Wallenstamprofil blir vd för GoCo

Karriär Next Step och Vectura har tillsatt Peder Wahlgren som vd för det gemensamma bolaget som utvecklar GoCo Health Innovation City.


Peder Wahlgren.

Tidigare Wallenstam-profil startar nytt

Karriär Efter 19 år på Wallenstam ville Peder Wahlgren testa något nytt. För Fastighetssverige berättar den tidigare region- och affärsområdeschefen mer om vad som komma skall.


Nya aktörer till Avenyområdet

Uthyrning Johan & Nyström öppnar en konceptbutik i Convendumhuset på Avenyn och på Teatergatan öppnar Isabelle, en systerrestaurang till vinbaren Juan Font på samma gata. Dessutom flyttar Espressohouse in på Avenyn 4 och i början av nästa år öppnar M Room en barbershop på Teatergatan.


Tungt modemärke öppnar första butiken i Göteborg

Uthyrning Flyttar in på Södra Larmgatan hos Wallenstam under 2018.


Wallenstam vill bygga 28 våningar högt i Gårda

Bygg/Arkitektur Wallenstam vill bygga ett 28 våningar högt kontorshus på Drakegatan i Gårda. Detaljplanearbetet är igång.


Wallenstams Avenyplaner på Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen februari I temaspåret Handel på Lokalmarknadsdagen den 18 februari kommer Wallenstam att berätta om sina planer för Avenyn.


Här är kontorspanelens framtidsområden i Göteborg

Event En kvalificerad panel diskuterade Göteborgs kontorsmarknad på Lokalmarknadsdagen. De gav också sin syn på områdena med mest utvecklingspotential jämfört med nuläget.